Novak sam sebe pobedio! Rud šokirao tenisku javnost, ide na megdan Cicipasu!

13.04.2024

19:02

0

Autor: A. S.

Šta se ovo dešava u Monte Karlu

Novak sam sebe pobedio! Rud šokirao tenisku javnost, ide na megdan Cicipasu!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković eliminisan je u polufinalu mastersa u Monte Karlu nakon velike borbe u tri seta i posle dva sata i 18 minuta od Kaspera Ruda sa 2:1 (6:4, 1:6, 6:4). Bilo je ovo 77. Novakovo polufinale masters turnira u karijeri, ali ovog popodneva se u Kneževini događaju šokovi, pa je nakon Janika Sinera, kofere spakovao i Srbin, dok će za titulu igrati Stefanos Cicipas i Rud.

Prethodna nedelja u Monte Karlu Novaku nije prijala i to se moglo primetiti na terenu, gde se često žalio na uslove. Vrućina mu je stvarala veliki problem, borio se da dođe do daha, a rivali su bili sve uporniji. Danas vrućine ili nije bilo na tom nivou, ili se jednostavno nije žalio, ali nervozu sa prethodnijh mečeva je preneo.

 

 

Loše je ušao u meč, gotovo kao u susretu sa Aleksom De Minorom, kada je u drugom setu bila revija brejkova. Rud je u prvom setu napravio dva brza brejka i imao sve u svojim rukama. Đoković je bio taj koji je više grešio, ali je opet uspeo da uzme jedan servis rivalu, ali ne i da osvoji set. 

U nastavku su bile okrenute uloge, uhvatio je rivala na krivoj nozi i nizao vinere. Delovao je nadmoćno pa se postavljalo pitanje kojom razlikom će slaviti. Međutim, osim trijumfa u drugom setu, ponovo je usledilo gašenje.

Norvežanin je uzeo brejk već na startu trećeg seta i čuvao ga do sedmog gema, kada mu se stegla ruka, pa je Novaku poklonio povratak u meč. Ali, kao da to Đokoviću nije bilo dovoljno, ponovo je nervoza prevladala kod srpskog tenisera, pa je ubrzo servirao za opstanak i u tom gemu rivalu pružio tri brejk, meč lopte.

Dobar početak sezone na šljaci, lagano uigravanje i podizanje forme na podlozi na kojoj će se igrati i Olimpijske igre. Ima Novak mnogo toga da analizira, ali i dovoljno vremena da sa timom napravi plan kako dalje u sezoni koja nosi mnogo toga.

BLOG UŽIVO:

4:6 - Loše je Novak ušao u ovaj servis gem. Nervozu iz prethodnih preneo je i na, kako se ispostavilo odlučujući. Tri meč lopte dao je rivalu, a Kasper Rud je ovog puta bio siguran!

4:5 - Ovakav rasplet nije poremetio Ruda, bar ne ovog puta. Bio je Novak na samo poen od izjednačenja, ali se Norvežanin nije dao. Đoković servira za opstanak!

4:4 - Pokazivao je znake nervoze Novak na svom servisu u momentima kada je sve imao u svojim rukama, ali što je najvažnije po njega, stigao je do izjednačenja.

3:4 - Poklonio je Rud tri brejk šanse. Stegla se ruka Norvežaninu u ključnim trenucima, vratio je Novaka u meč!

2:4 - Odservirao je Đoković dovoljno dobro da produži svoju nadu da je preokret moguć. 

1:4 - Norvežanin siguran na svom servisu, bez većih problema, Novaku nije pružio ni šansu da se nada brejku!

1:3 - Kako se veći deo ovog susreta igrao u serijama, nadajmo se da je novi Novakov gem zapravo znak njegove serije i preokreta.

0:3 - Problem i to veliki. Norvežanin je ponovo ušao u svoj ritam i potvrdio brejk. Novak traga za rešenjem, ali je sve manje vremena...

0:2 - Namirisao je Rud priliku i poslednji pokušaj da se dokopa finala mastersa, pa je nakon 30:30, stigao i do brejk šanse, a potom je i oduzeo servis Đokoviću!

 

 

0:1 - Rud je uspeo da sačuva servis na startu trećeg seta. Jasno je i Norvežaninu da Novak kažnjava svaku grešku i prihvata poklone, pa je uspeo da se konsoliduje.

Drugi set

6:1 - Prilično lagano, Đoković je sada stigao do nivoa kada se za sve pita, a pitanje je i kojom razlikom će se okončati ovaj susret.

5:1 - Rud je potpuno izvan meča. Tri brejk šanse je pružio Novaku, a iskorišćena je već prva. Pa će Novak sada servirati za izjednačenje u setovima!

4:1 - Norvežanin ne može da ugrozi Novakov servis. Prišao je na poen do izjednačenja, ali je onda to Đoković rešio servisom.

 

 

3:1 - Imao je Rud 30:0, pa 40:30, ali Novak je vršio pritisak. Sada je to definitivno onaj Novak koji ne odustaje nijednog momenta i juri na svaki poen, ali je Norvežanin na kratko prekinuo njegovu seriju.

3:0 - Nole diktira tempo, lako je potvrdio brejk. Sada je on taj koji sve ima u svojim rukama!

 

 

2:0 - Greškama je Rud vratio Đokovića u meč. Bio je Norvežanin potpuno odsutan u ovom gemu, što je Novak iskoristio.

1:0 - Razigrao se Novak na početku drugog seta, ali je Rud sve stizao i sve veoma tačno vraćao. Ali, ovog puta je i Đoković uspeo da sačuva svoj servis!

Prvi set

4:6 - Jedan brejk više, bio je dovoljan da Rud uzme prvi set u polufinalu. Neće biti lako u nastavku.

4:5 - Tek kada se lomilo u ovom setu, Novak je igrom podsetio na sebe kao u idealnim uslovima i najboljim danima, inače, Rud je taj koji diktira tempo.

3:5 - Đoković nema rešenja za snažan ritern rivala i servis, lako je Norvežanin rešio još jedan gem.

3:4 - Novak je rešio da se ne preda, nakon vraćenog brejka, servirao je bolje, pa je prilično lako osvojio i gem na svom servisu.

2:4 - Gestikulira Novak problem u desnoj šaci, ali se nakon menjanja reketa vratio na teren. Ne dozvoljava Rud Novaku da priže bliže od 15:30, izjednačio je na 30:30, ali zatim je Đoković stigao do prve brejk šanse, potom i druge, koju je iskoristio!

1:4 - Servisom je uzvratio i Novak, ali greške nije kontrolisao, pa je Rud od 0:30, stigao do 30:30, a potom i lako do brejk šanse. Norvežanin koristi greške Noleta

1:3 - Unervozio se Rud i Novaku poklonio dva laka poena, 0:30, ali to nije potrajalo, već se iz problema izvukao sa dva dobra servisa, 30:30. Usledila je lepa razmena udaraca, Novak je prošetao rivala, a onda lagani smeč poslao u mrežu. Norvežanin diktira tempo, potrajao je ovaj gem skoro sedam minuta, a Rud je dobrim servisima održao prednost.

 

 

1:2 - Početak meča podseća na drugi set protiv De Minora, ali Novak ovog puta odoleva, pa je stigao i do prvog gema i to na svoj servis.

0:2 - Raduje da Novak izgleda sveže i mirno, uprkos jučerašnoj partiji gde se borio za vazduh. Ali, Rud igra svoju igru i potvrđuje brejk.

0:1 - Duga razmena udaraca već u prvom gemu, pa greške na obe strane i start meča nagoveštava zanimljiv okršaj. Međutim, još jednom greškom je Novak dao poklon rivalu, koji je iskoristio prvu brejk šansu.

Pre Novaka i Ruda na terenu su Stefanos Cicipas i Janik Siner, čiji se susret odužio, nakon što je Grk slavio u prvom, a potom je uzvratio Italijan, pa je pitanje finaliste rešeno u trećem setu.

Siner se žalio i na povredu, nekoliko puta mu je pružena pomoć, ali je na kraju pretrpeo poraz 2:1 (6:4, 3:6, 6:4).

 

 

Nije bilo lako Novaku tokom cele nedelje u Kneževini. Rivali su bili silno motivisani da mu nanesu težak udarac, a problem je pravila i vrućina. Od svega je bio jači pa se pobedom nad Aleksom De Minorom plasirao u 77. polufinale na masters turnirima. Rekord nad rekordima

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike