Seča kod Novaka: Šta se dešava sa najbližim ljudima u Đokovićevom timu!

27.03.2024

16:38

1

Očigledno da prvi reket sveta nije zadovoljan rezultatima na početku sezone

Seča kod Novaka: Šta se dešava sa najbližim ljudima u Đokovićevom timu!
Copyright Profimedia

Nešto se dešava u timu Novaka Đokovića. Posle odlaska bitnih karika Edoarda Artaldija i Elene Kapelaro prošle godine, koji su bili njegovi glavni agenti za marketing, stručni štab je napustio i prvi trener najboljeg tenisera sveta Goran Ivanišević.

Kao iz vedra neba se pojavila ta informacija, i već su počele spekulacije koji su razlozi da se prekine saradnja sa popularnim Zecom.

Očigledno da Novak Đoković ima neku novu viziju tima koji će brinuti o njemu u nastavku karijere.

Kako sada stvari stoje, glavni u njegovom timu biće Karlos Gomez-Erer, poznatiji kao Čarli, koga je Novak angažovao kao sparing partnera, a s vremenom je njegova uloga u timu postajala sve veća i veća. 

Danas je na funkciji praktično tim-menadžera, odnosno bio je pomoćnik Gorana Ivaniševića.

Inače, najbolji prijatelj Novakovog brata Marka, a za sada još nije poznato da li će preuzeti ulogu hrvatskog trenera. 

Ali, jedno je sigurno, neke stvari očigledno ne funkcionišu u strućanom štabu Novaka Đokovića, a to najbolje pokazuju rezultati.

Instagram printscreen
 

Najbolji primer je da nije osvojio nijedan trofej od početka godine, ispao u polufinalu Australijan opena, a onda i najveća senzacija kada je eliminisan u trećem kolu Indijan Velsa od 125. igrača sveta.

Sve to ukazuje da prvi reket sveta nije zadovoljan razultatima na početku sezone, a koji su razlozi, to je teško u ovom trenutku razotkriti.

Činjenica, da ni Novak nema pristup tenisu, kao što je imao prethodnih godina, ali i to treba da se razume, jer ono što je do sada postigao u svojoj karijeri zaslužuje najveće poštovanje.

Da nema toliki fokus na tenis najbolje se moglo videti kada je stigao na američku turneju, odnosno gde se neki period pripremao za Masters u Indijan Velsu, već tada se stekao utisak da ga je sve više zanimalo od tenisa.

Posećivao je sve sportske i druge događaje, od NBA utakmica, družio sa poznatim facama, bio viđen na manifestacijama koje nisu vezane za sport, što dovoljno govori da Novaku nije bio toliki fokus na Indijan Vels.

Definitivno, Đoković fizički i mentalno nije bio spreman za najveće napore, a to se najbolje moglo videti kada je odlučio da preskoči Masters u Majamiju koji je bio planiran u njegovom kalendaru.

Koliko je to povezano sa odlaskom Gorana Ivaniševića, teško je reći, ili praviti neke paralele između tih stvari, ali definitivno ne funkcionišu stvari kako je planirao prvi reket sveta.

Kako sada stvari stoje Novak će prvi Masters na šljaci u Monte Karlu dočekati bez glavnog trenera, a sada se postavlja koji će biti naredni koraci prvog reketa sveta.  

BONUS VIDEO:

  
      

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike