Novakova briljantna godina, zamislite 400 nedelja na prvom mestu - niko to neće oboriti: Iskren je Pilić za 24sedam

20.11.2023

17:09

0

Autor: Milan Nastić

Jedan od najvažnijih Đokovićevih trenera u karijeri fasciniran je dominacijom srpskog tenisera

Novakova briljantna godina, zamislite 400 nedelja na prvom mestu - niko to neće oboriti: Iskren je Pilić za 24sedam
Nikola Pilić i Novak Đoković - Copyright MN Press

Fantastična sezona za Novaka Đokovića, koja je krunisana trofejom na Završnom mastersu u Torinu, gde je pokazao svoju dominaciju i dokazao da je najbolji teniser svih vremena .

Velike zasluge za sve što je uradio pripadaju i Nikoli Piliću koji je u izuzetno važnom periodu  brinuo o Novakovom životu, ali i karijeri.

Tim povodom smo razgovarali sa proslavljenim trenerom, koji je za 24sedam priznao da ono što radi Đoković je prosto neverovatno, napominjući da je ova titula u Italiji dokaz njegove superiornosti u odnosu na druge.

- Jedna fantastična godina, samo da mu čestitam na svemu što je uradio. Torino je samo šlag na tortu okićena prelepim bombonicama. Ono što je uradio u polufinalu i finalu je brutalno. Još jednom je pokazao kad igra u šestoj brzini, ne može mu niko ništa. Totalna dominacija - počeo je razgovor za 24sedam Pilić.

Njegov bivši trener ističe da je fasiciniran podatkom da će provesti 400 nedelja kao prvi igrač sveta.

- Impresioniran sam podatkom da će Novak 400 nedelja provesti na prvom mestu. Jel smo mi svesni koliki je to uspeh. 100 nedelja više od Federera, to vam sve govori. Moje mišljenje je da su Nadalovih 14 osvojenih Rolan Garosova i ovaj Đokovićev rekord nešto što niko nikad neće oboriti.

Nikola Pilić smatra da su srpskom teniseru uskraćena dva grend slema, smatrajući da je to planski urađeno.

- Da nisu neki loši ljudi u tenisu, administracija, ali mogu da istaknem i pojedine politačare, Đoković bi sigurno imao dve grend slem titule više, ali i ovako im pokazuje da mu ne mogu ništa. Ovo što on radi, koji je ovo nivo tenisa, to premašuje sve granice. Pomislim, kako je to moguće. Pritom, imate 36 godina, a Alkaraz, najbliži konkurent 16 godina manje. To je nešto što niko ne može da objasni. Za mene to nije neko iznenađenje, jer sam radio sa Novakom, i video kakav je on kapacitet i talenat. Mišljenja sam da takav teniser nije rođen do sada - oduševljen je Pilić.

Tanjug/AP
 

Iskusni trener smatra da se atlete kakav je Đoković retko rađaju, i da je neverovatno sa kojom lakoćom igra tenis

- Njegova disciplina, kao što je briga o ishrani, načinu života, posvećenosti, to donosi  rezultat. To nema dileme, briljantna karijera, a kad se na to istakne da ima 36 godina, prosto pomisliš da li je to moguće. Mogu samo još jednom da mu čestitam na svemu što je uradio u karijeri.

Nikola Pilić veruje da on može još dve godine biti u samom vrhu, odnosno u prvih tri tenisera na svetu.

- Meni se čini da on još dve godine može igrati na najvišem nivou. Naravno, samo da ga zaobiđu povrede, i on će biti vrhu, ako ne i najbolji. Verujem u njega, jer je on dosta fokusiran na tenis, i to pokazuje iz godine u godinu. Tolika dugovečnost, preko 15 godina, to retko ko može da ima.

Nikola Pilić smatra da će Novaku jedan od glavnih ciljeva osvajanje zlata na OI u Parizu.

- Svestan sam da mu je za sledeću sezonu jedan od najvažnijih ciljeva da osvoji zlato na Olimpijskim igrama, to mu za sada nije pošlo za rukom, tako da verujem da će mu to biti prioritet. To će mu biti fokus, ali mislim da ne treba da mu se stvara neki pritisak, a on sigurno zna šta mu je raditi. Cela njegova karijera je briljantna, tako da jedan događaj ne može da promeni sliku o njemu.

Bivši trener Đokovića otkrio je da se nije čuo sa njim, ali da su u kontaktu bili njegova supruga i Novakova majka.

- Šta ću ga ja zvati, ionako mu sada stiže na stotine poruka. Još mu ja trebam. Ali u kontaktu je moja žena sa Dijanom, tako da smo u toku. Poslala joj je poruku i čestitala na još jednom trofeju Novaka. Svi smo ponosni na ono šta radi Đoković. Mislim, čak nismo ni svesni koji su to rezultati - zaključio je Pilić za 24sedam.    

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike