Nepravda prema Novaku je ispravljena! Ove godine je među kandidatima za prestižnu nagradu! (FOTO)

26.02.2024

12:25

0

Autor: D. N.

Najboljeg svetskog tenisera očekuje "paklena" konkurencija

Nepravda prema Novaku je ispravljena! Ove godine je među kandidatima za prestižnu nagradu! (FOTO)
Novak Đoković - Copyright Profimedia/Victor Joly/DPPI

Ko će dobiti prestižnu Laureus nagradu znaće se 22. aprila. Tog dana u Madridu biće održana ceremonija, a na listi kandidata za 25. dodelu nagrade za najboljeg sportistu je i Novak Đoković.

Najbolji svetski teniser za konkurente ima i švedskog skakača motkom Monda Duplantisa, fudbalere, Argentinca Lionela Mesija i Norvežanina Erlinga Halanda, kao i holandskog vozača Formule 1 Maksa Ferstapena i američkog atletičara Nou Lajlsa.

Podsetimo, prošle godine Srbin nije bio među nominovanima, ali se sada situacija promenila. Jasno je da je konkurencija "paklena" jer se bori sa zvezdama kakve su Mesi i Haland, a poznato je da fudbal najpopularniji sport.

Kandidat je i prvak u Formuli 1. Podsetimo, Ferstapen je bio dominantan u sezoni za nama, a na listu su dospela i dva atletičara.

Inače, na sajtu Laureusa je objavljeno obrazloženje.

- Novak je napravio još jedan gigantski korak ka tome da postane najuspešniji teniser svih vremena, pobedom nad Danilom Medvedevim u finalu US opena, za 24. grend slem titulu time se izjednačio sa Margaret Kort, a prestigao je Rafaela Nadala sa 22 titule.

U impresivnoj godini, svetski broj jedan osvojio je i Australijan open i Rolan Garos, izostao je kalendarski slem samo zbog poraza u pet setova od Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona. Završio je godinu snažno, osvojio svoj 40. masters u Parizu i pobedio je Janika Sinera u finalu ATP završnog turnira, za rekordnu sedmu titulu - navodi se u opisu.

Srbin je dosad četiri puta osvojio pomenutu nagradu 2012, 2015, 2016 i 2019. godine.

Kada je reč o damama, kandidatkinje su španska fudbalerka Aitana Bonmati, atletičarke sa Jamajke, iz SAD i Kenije, Šerika Džekson, Šakari Ričardson i Fejt Kipjegon, američka skijašica Mikaela Šifrin i poljska teniserka Iga Švjontek.

Kada je reč o timovima, kandidati su prvak Evrope i Engleske Mančester siti, košarkaška reprezentacija Nemačke, ženska fudbalska reprezentacija Španije, golf reprezentacija Evrope, Red Bulov tim u Formuli 1 i ragbi reprezentacija Južne Afrike.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike