Ceo svet je hteo ovo da čuje: Nadal se klanja Đokoviću - Novak je GOAT

15.02.2024

10:46

0

Španski teniser je napokon priznao ko je najbolji teniser svih vremena

Ceo svet je hteo ovo da čuje: Nadal se klanja Đokoviću - Novak je GOAT
Đoković i Nadal - Copyright Profimedia

Rafa Nadal napokon je priznao da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, napominjući da to govore brojke.

- Nemam problem da kažem da je Đoković za mene najbolji teniser svih vremena. Za mene jeste, po svemu što sam video. Takav ima osećaj, nemam ego, Đoković je imao najduži kontinuitet, moram na tome da mu čestitam. Isto tako želim da istaknem, koliko sam ja bio povređen, i zbog toga preskočio grend slemova, a on nije. To je opet njegova prednost, ima bolje telo od mene, i to se računa - poručio je Nadal i dodao:

- Novakova frustracija traje samo u momentu kada polomi reket. Odmah posle je opet spreman da se takmiči na 100% i zato je čovek koji je postigao najviše u istoriji celog našeg sporta.

Španski teniser je otišao toliko daleko da je o srpskom teniseru govorio i kakav je čovek, pošto su mnogo vremena proveli zajedno igrajuju jedan protiv drugog na raznim turnirima više od deceniju.

- Moje mišljenje je da je Novak dobar čovek. Naravno, svi mi ljudi imao svojih mana, tako i on. Imao je neke postpuke koji se meni nisu svideli, ali to je njegov stav, i ja nemam ništa protiv toga. U svim segmentima, Novak je uspešan čovek, i drago mi je to mogu da kažem. 

Španski teniser se dotako i svog drugog velikog rivala Roždera Federera.

- Rodžer i ja smo podelili većinu karijere. Pomagali smo jedan drugom, ali smo jedan drugom dosta i oduzeli. Takmičenje nas je gurnulo do krajnjih granica. Ne smatram ga prijateljem, već nekoga koga jako dugo poznajem i sa kim imam odličan odnos - zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike