Alkaraz preti Đokoviću: Naravno da želim da osvojim 24 grend slema kao Novak!

13.02.2024

10:41

0

Španski tensiser je otrkio i koju mu je glavni cilj ove sezone

Alkaraz preti Đokoviću: Naravno da želim da osvojim 24 grend slema kao Novak!
Novak Đoković i Karlos Alkaraz - Copyright Tanjug/AP

Polako se zahuhtava teniska sezona, a Karlos Alkaraz, veliki rival Novaka Đokovića, otkrio je koji su mu ciljevi u 2024. godini.

Španac je svestan da su trenutno prvi reket sveta i Janik Siner njegovi glavni protivnici, ali je priznao koji su mu prioriteti ove sezone.

- Na prvom mestu mi je da osvojim Olimpijsko zlato, to mi je oduvek bio san da se okitim medaljom za moju zemlju. Mislim da je to želja svakog sportiste, pa i mene. Ove godine to mi je prvi cilj - otkrio je Alkaraz.

Španski teniser se osvrnuo i na Novaka Đokovića, napominjući da je prvi reket sveta u odličnoj formi. 

- Budimo realni, Đokovića smatram najvećim rivalom, i svaki teniser želi da ga pobedi. Pored njega tu je Siner, koji je u odličnoj formi i nije čudo što su njih dvojica u samom vrhu. Naravno, da želim da u karijeri osvojim grend slemova, kao Novak, a to je 24, a sada da li ću uspeti u toj nameri, vreme će pokazati. Imam velike snove, zašto da ne.

Karlos Alkaraz ističe da mu nije bitno koji će ove sezone da osvoji grend slem, važno je da podiže pehare na najvažnijim turnirima.

- Ne bitno koji će to biti, Rolan Garos, Vimbldon, US open, važno je da osvajam i da budem bolji nego što sam bio prošle sezone. Verujem da ću ove godine bolje proći na Rolan Garosu, a to znači da minimum uđem u finale - zaključio je Alkaraz. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike