Bio je Novakov prijatelj i ljuti rival, stalno su se tukli, a potencijal nikada nije pokazao! Skandal-majstor završio karijeru!

12.02.2024

12:29

0

Autor: A. S.

Letonac je poznatiji po izjavama i problemima nego po pobedama

Bio je Novakov prijatelj i ljuti rival, stalno su se tukli, a potencijal nikada nije pokazao! Skandal-majstor završio karijeru!
Gulbis i Novak - Copyright Profimedia

Letonski teniser Ernest Gulbis završio je profesionalnu karijeru u 35. godini.

Gulbisa su kroz karijeru pratili skandali i brojne kontroverzne situacije, od toga da je sin letonskog biznismena do toga da je igrač neverovatnog potencijala, kome tenis nikada nije bio među najvažnijim stavkama u životu.

Poslednjih godina nije bio u samom svetskom vrhu, odavno nije igrao u završnici nekog velikog turnira, pa se povukao tiho.

Međutim, osoba poput Gulbisa ne može nestati suptilno, mirno i tiho.

 

 

Osvojio je šest ATP titula, a najdalje na grend slemovima je dogurao do polufinala Rolan Garosa. Najbolje rangiran je bio kada se našao na 10. mestu, a karijeru je počeo na akademiji Nikole Pilića, zajedno sa Novakom Đokovićem.

Ali o njemu se mnogo više govorilo kroz njegove izjave i skandale. Tako je u jednom trenutku završio u zatvoru zbog prostitutke, a turnir u Roterdamu je pohvalio zbog toga što je marihuana legalizovana u ovom gradu.

Na terenu je mogao da parira najboljim igračima, ali je često odavao utisak da igra jer mora, a ne iz ljubavi i uživanja.

Takođe, već na Pilićevoj akademiji je izabrao da bude rival Novaku Đokoviću, a ne prijatelj, pa je i kasnije više puta isticao da ne voli najboljeg tenisera sveta.

O njihovom odnosu govorio je još jedan polaznik Pilićeve akademije, Kozmin Georgesku.

- Sve je krenulo naopako kada je stigao Letonac Ernests Gulbis. Bili su potpuno različiti karakteri, on i Đoković. Nisi mogao da ih skloniš sa terena ni posle šest-sedam sati treninga, ali po svemu ostalom su bili potpuno drugačiji. Često su bili u sukobu. Lomili su rekete, svađali se i stalno su se tukli. Obojica su bili jako ambiciozni i ponosni, pa su se svađe često rešavale fizičkim obračunom - rekao je jednom prilikom Gorgesku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike