Sinerov trener pred polufinale AO protiv Đokovića otkriva: Pokušali smo u Janika da ubacimo malo Novaka!

25.01.2024

19:43

0

Autor: A. Š.

Simone Vanjoci opšrino je pričao o predstojećem okršaju njegovog igrača sa najboljim teniserom sveta

Sinerov trener pred polufinale AO protiv Đokovića otkriva: Pokušali smo u Janika da ubacimo malo Novaka!
Janik Siner na jednom od treninga u Melburnu - Copyright Profimedia

Ako je neki član „novog talasa“ svetskog tenisa u ovom trenutku sposoban da namuči Novaka Đokovića sposoban je Janik Siner. Pokazao je to Italijan tokom polufinala Dejvis kupa, kada je Noletu naneo jedan od najbolnijih poraza u karijeri.

Prilika za „osvetu“ stigla je ekspresno. Nole i Janik će u noći između četvrtka i petka odigrati prvo polufinale Australijan opena, a u najavi meča opširan intervju dao je jedan od Sinerovih trenera Simone Vanjoci.

- Novak je primer, izuzetan šampion, uvek je to bio. Ove zime smo pokušali uneti malo Đokovića u Janika, počevši sa taktikama. Nole uvek igra "šah" tokom meča, zna gde udariti svaki udarac i koji će udarac izazvati kontranapad. Mislim da se Janik malo približio njemu sa tog stanovišta – hrabri svog pulena Vanjoci i dodaje:

- Puno smo trenirali tokom zime da bismo bili u najboljoj formi u Melburnu. Početak turnira je prošao vrlo dobro i polufinale sa Đokovićem će svakako biti veliko iskustvo. Ako Janik pobedi, bićemo vrlo srećni što igramo u prvom finalu Grend slema, dok ako izgubi, pokušaćemo da još jednom naučimo nešto od ovog velikog šampiona.

Pre nego što je Novaka šokirao u Dejvis kupu, Siner je od srpskog asa poražen na Završnom mastersu u Torinu.

- U Torinu razlika je bila u tome što je Novak navikao da upravlja celom nedeljom na tom nivou, a Janik je umoran stigao do finala. Sledeće nedelje smo pobedili u Dejvis kupu, i nadam se da će mu to pomoći da izađe na teren verujući u to. Znamo da igrati s Novakom od tri do pet setova nije najlakša situacija, ali mislim da Janik ulazi na teren sa samopouzdanjem zbog svega što je postigao prošle godine.

Siner je do polufinala prvog grend slema sezone stigao na prilično impresivan način, bez izgubljenog seta.

- Ponašanje na terenu se svakako poboljšalo čak i u dugim mečevima. Janik je uvek bio miran, čak i u komplikovanim trenucima uspevao je da preuzme kontrolu nad igrom i mečom. Bio sam vrlo iznenađen činjenicom da smo stigli ovde bez ikakvog turnira i kako je ovaj Australijan open do sada prošao, doći do polufinala bez izgubljenog seta nije bilo lako i Janik je to vrlo dobro uradio.

Ali, da li je to dovoljno da se savlada prvi reket planete?

- Na papiru sve izgleda lako. Morate izaći na teren biti agresivni, držati igru pod kontrolom, dobro servirati i pokušati da ostanete blizu protivnika. Verujem da Jannik ima više snage, on šalje lopticu dalje. Mnogo puta uzimamo Novaka kao primer – kazao je Vanjoci, pa otkrio pripremu za duel za Noletom.

- Radili smo iste stvari koje smo radili tokom nedelje, kao što znate, igrači su prilično sujeverni. Da biste pobedili Novaka, morate sve raditi dobro, ući na teren, dobro servirati, biti agresivni, i videćemo šta se dešava na terenu – dodao je Simone Vanjoci.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike