Novak je najbolji teniser svih vremena! Kome nije bilo jasno, legendarni Amerikanac je to potvrdio!

25.01.2024

10:55

0

Autor: 24sedam

Poredio ga je i sa "letećim Majklom"

Novak je najbolji teniser svih vremena! Kome nije bilo jasno, legendarni Amerikanac je to potvrdio!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena. Ovo je izjavio legendarni Amerikanac, Džon Mekinro, sada stručni konsultant Jurosporta.

- Mogu ljudi da vole ili mrze Đokovića, ali je on za mene jedan od najvećih, ne tenisera, nego sportista u istoriji. Ima neverovatne fizičke predispozicije, a takvih mentalno spremnih sportista bilo je jako, jako malo. Ta želja za pobeđivanjem, intenzitet u njegovoj igri, to je impresivno. Nema puno sportista u istoriji, koji su celu karijeru bili tako intenzivni na terenu kao što je Novak. On je za mene u istoj kategoriji kao Majkl Džordan - rekao je Mekinro.

Srbin ima 24 grend slem trofeja, a 64-godišnji Amerikanac sedam od ukupno 77 trofeja.

Samim tim, njegova reč ima težinu i u skladu sa tim nastavio je da hvali Srbina, ali kroz prizmu današnjeg tenisa. Koji je po njemu i pomalo dosadan.

- Više bih rekao da je predvidljiv, a za to je kriv Đoković, najbolji teniser svih vremena. Neću da kažem najveći, ali najbolji sigurno. On je tenis podigao na neki drugi nivo i mislim da smo to tek sada počeli da cenimo. To su bili Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su bili nedodirljivi, a onda je došao Novak i sve je poremetio.

Svi su želeli da Federer i Nadal budu na tom nivou, a do tog nivoa na kraju je došao Đoković. To moramo da cenimo. Ja ne znam kako on održava taj nivo, ali znam da ne može zauvek da traje - dodao je Mekinro i podsetio na prethodni period kada su grend slemovi bili "rezervisani" za pomenutu trojku.

Profimedia
 

- Oni su napredovali iz godine u godinu, što najviše cenim kod njih, a u mojoj generaciji to niko nije radio. Boris Beker je eksplodirao sa 17 godina, a Pit Sampras je završio karijeru sa 32. Danas su teniske karijere dosta duže. Sa druge strane, njih trojica su bili toliko bolji od svih ostalih da je Aleksandru Zverevu, Stefanosu Cicipasu ili Danilu Medvedevu bilo strašno teško da osvoje nešto. Karlos Alkaraz može apsolutno sve i on je najbolje što se dogodilo tenisu. Meni se sviđa Grigor Dimitrov, koji je dosta napredovao. Dobar je dečko, ali je imao problema u karijeri sa povredama i samopouzdanjem - zaključio je Mekinro razgovor za hrvatski Index.

Podsetimo, Đoković na ovom Australijan openu brani titulu, a u polufinalu ga čeka duel sa Janikom Sinerom.

Ukoliko bude uspešan, biće mu to 11. titula na Australijan openu i 25. grend slem trofej u karijeri. I na taj način će još više postati nedodirljiv.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike