Meta je veličine novčića! Novak šokirao američkog novinara - Na ekranu mi pokažu kako pije vodu, a najveća oluja je uvek unutra!

11.12.2023

09:38

0

Autor: A. S.

Đoković otkrio koji su sve detalji važni, a da ih obični pratioci tenisa uopšte ne primećuju

Meta je veličine novčića! Novak šokirao američkog novinara - Na ekranu mi pokažu kako pije vodu, a najveća oluja je uvek unutra!
Novak Đoković - Copyright Printscreen/YouTube/60 Minutes

Veliki intervju Novaka Đokovića za američku televiziju CBS, osvanuo je danas, a gotovo da nema navijača koji nije čekao na razgovor sa Džonom Verthajmom, u kome je bilo mnogih nepoznatih detalja iz karijere najboljeg tenisera sveta.

Tako je Novak govorio o deci, porodici, motivaciji, rivalstvu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, Australiji i deportaciji, ali i o taktici i mentalnoj borbi.

Što je stariji, Novak je precizniji, što je autoru emisije bilo naročito interesantno, pa je upitao Đokovića koje je veličina mete koju cilja na terenu, a odgovor ga je šokirao.

Novak se najpre nasmejao nakon tog pitanja, pa onda pokazao: Ovako. Mali novčić. Ponekad, da. Ponekad, povremeno… - šokirani novinar ga je prekinuo i upitao da li je ozbiljan?

- Ozbiljan sam - rekao je Đoković, pa dodao:

- Znaš, s vremena na vreme, ciljam tu veličinu. Zavisi od momenta, trenutka meča, protiv koga igram, kakva je taktika.

Međutim, tu nije kraj njegove taktike, već i preko mreže traži slabosti rivala.

- Iako u tenisu nema fizičkog kontakta, ipak ima dosta kontakta očima. Kada menjamo strane, kada sedimo na klupi, a onda mi na velikom ekranu pokažu kako pije vodu. I onda ga gledam. Kako pije vodu? Da li se znoji više nego obično? Da li diše dobro… Da li diše duboko ili ne? I onda pogledam kako on komunicira sa svojim timom, znate. Imate sve ove različite elemente koji su u igri koji zaista utiču na performanse i samu igru.

Nakon što su konstatovali da mentalna snaga nije dar, već nešto što dolazi sa radom, dotakli su se i Novakovog forhenda i pripreme za isti.

- Pa, postoje različite tehnike. Svesno disanje je veliki deo, posebno u trenucima kada ste pod tenzijom - rekao je Đoković, dok je novinar konstatovao da u tim trenucima mnogi ljudi misle, "U ovom trenutku, Novak je tako fokusiran".

- Mislim da možda izgledam tako. Ali, znate, verujte mi, unutra je oluja. I, znate, najveća bitka je uvek unutra, zar ne? - upitao je Novak, a Verthajm je dodao - Vodite nas tamo. 

- Da, mislim, znate, vi imate svoje sumnje i strahove. Osećam to na svakom meču. Ne sviđa mi se ovakav način razmišljanja koji često viđam u sportu. Kao, 'Samo misli pozitivne misli. Budi optimističan. Nema mesta neuspehu. Nema mesta za sumnje' i slične stvari. To je, nemoguće je to učiniti… - konstatovao je Đoković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike