Đoković se prisetio najgoreg iskustva iz karijere u intervjuu koji ceo svet prati bez daha! Bio sam proglašen za zlikovca!

11.12.2023

08:43

0

Autor: A. S.

Situacija u Australiji je ostavila traga na najboljem teniseru sveta

Đoković se prisetio najgoreg iskustva iz karijere u intervjuu koji ceo svet prati bez daha! Bio sam proglašen za zlikovca!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Konačno je osvanuo veliki intervju Novaka Đokovića - 60 minuta, a najbolji teniser sveta je u razgovoru sa Džonom Verthahmom govorio o raznim detaljima iz života i karijere koji do sada nisu bili poznati.

Tako je bilo govora o motivaciji, porodici, rivalstvu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, ali i o deportaciji iz Australije i vakcini protiv korona virusa.

Đoković je početkom 2022. bio deo velike kontroverze, pa je proživeo pravu dramu, kada je u Melburnu bio zatvoren u hotelu, a potom mu je i zabranjeno da učestvuje na prvom grend slemu u sezoni. Gotovo da nije bilo čoveka na planeti koji nije pratio šta se dešava u Australiji, a Novak je na kraju deportovan.

Kako priznaje, čitava situacija mu je prilično štetila.

- Jeste. U suštini sam bio proglašen za zlikovca sveta, znate, i... - zastao je na trenutak, pa naveo da je to osetio:

- Naravno. I imao sam u suštini, da, većinu sveta protiv sebe. Imao sam takvo iskustvo na teniskom terenu sa publikom koja me možda nije bodrila. Ali nikada ranije u životu nisam imao ovo posebno iskustvo.

Autor emisije, Džon Verthajm bio je izuzetno fer i korektan prilikom razgovora, a Novaka je upitao i da li je pogrešno "pročitao" australijsku javnost, što je bilo pitanje koje je Srbina iznenadilo. Amerikanac je potom objasnio da Australijanci ne vole izuzetnost.

- Ali poenta je da nije bilo na meni da bilo koga čitam. Dobio sam izuzeće. Dobio sam dozvolu da uđem u zemlju. I tako je, naravno, eskalirao na najviši od najviših nivoa na globalnom nivou - istakao je Novak i još jednom se dotakao vakcine.

Niste bili protiv vakcinacije, Vi to jednostavno niste želeli za sebe, upitao je Verhajm, a Đoković je naveo:

- Upravo tako. Ljudi su pokušali da me, znate, proglase kao antivaksera. Nisam ni antivaks ni provaks. Ja sam za slobodu izbora - zatvorio je Nole i ovu temu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike