Nadalov povratak na teren sve je bliži! Novakov veliki rival otkrio čega se sve plaši!

04.12.2023

20:11

0

Autor: D. N.

Nekadašnji broj jedan je trenutno na 663. mestu na ATP listi

Nadalov povratak na teren sve je bliži! Novakov veliki rival otkrio čega se sve plaši!
Rafael Nadal - Copyright Printscreen/X/Rafael Nadal

Rafael Nadal je trenutno na 663. mestu na ATP listi. Nekadašnji prvi reket sveta odavno ima problema sa povredama, ali se njegov povratak na teren očekuje početkom godine pred nama. Ako sve bude po planu, španski teniser će učestvovati na ATP 250 turniru u Brizbejnu.

Tako da bi trebalo da se vrati posle godinu dana pauze. O planovima, "bik sa Majorke" je pisao na društvenim mrežama.

- Bojim se i plašio sam se da saopštavam stvari jer na kraju godine u kojoj se nisam takmičio i posle operacije kuk ono što me najviše brine nije kuk, već sve ostalo. Verujem da sam pripremljen i nadam se da će stvari dobro da se odvijaju i da ću imati priliku da ponovo uživam na terenu. Nadam se da ću ponovo osetiti sve te emocije koje tenis donosi...

Nadam se da ću imati sposobnost da ne zahtevam od sebe ono što sam zahtevao tokom čitave svoje karijere. Vreme i okolnosti su drugačije, na neistraženom terenu. Kroz život sam zahtevao od sebe maksimum i nadam se da ću ovoga puta neću sebi postavljati imperative. Moram da prihvatim da će stvari na početku biti veoma teške.

Moram sebi da dam potrebno vreme i nadam se da ću znati da oprostim ako stvari krenu naopako na početku, za šta postoji velika mogućnost. Svestan sam da možda postoji ne tako daleka budućnost u kojoj se stvari mogu promeniti, i pokušaću da zadržim svoj entuzijazam, svoj radni duh i verujem da će moje telo moći da odgovori izazovima - zaključio je Nadal koga ćemo verovatno gledati i na prvom Grend slemu u sezoni, na Australijan openu.

Podsetimo, Nadal ima 92 ATP titule, od čega su 22 na Grend slemovima. Sa 14 trofeja sa Rolan Garosu je rekorder i veliki je rival sa Novakom Đokovićem. Tako da bi svaki sledeći susret dva asa izazvao veliku pažnju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike