Rafa je još pre 15 godina znao da kreće Novakova dominacija! Španac se pribojavao, pa pao - Ne znam koliko ću izdržati! (VIDEO)

21.11.2023

09:51

0

Autor: A. S.

Neverovatan uspeh Đokovića nikoga nije ostavio ravnodušnim

Rafa je još pre 15 godina znao da kreće Novakova dominacija! Španac se pribojavao, pa pao - Ne znam koliko ću izdržati! (VIDEO)
Ana Ivanović - Copyright printscreen/youtube/alesto

Novak Đoković je juče otvorio i 400. nedelju na vrhu ATP liste, nešto što nikome nije pošlo za rukom, i što će retko ko moći da ugrozi. Ali, oni koji ga poznaju od prvih dana kada je ušao u svet tenisa, dobro znaju da to nije iznenađenje.

Trijumf na Završnom mastersu u Torinu doneo mu je mnogo, ali pre svega stvaranje neke nove istorije, samo njegove. Imao je kroz karijeru 36-godišnji Srbin velike konkurente, najpre u Rodžerdu Federeru i Rafaelu Nadalu, a sada i u Karlosu Alkarazu. Ali je nakon svakog duela izlazio jači i bolji.

O njegovom putu dosta zna i Ana Ivanović, koja je prilikom gostovanja u podkastu Alesto, govorila o Novaku i onome što joj je o njemu rekao Nadal, davne 2008. godine.

- Sećam se da mi je Rafa 2008. rekao 'Ne znam koliko ću izdržati', a evo ga Novak, bori se. Ta činjenica da je Novak toliko jak i zdrav mi je stvarno fascinantna, svaka mu čast na tome. Definitivno, svi mi sazrimo i godine donesu svoje, iskustva neka. Definitivno se promenio. I on je nekako čovek, više nije dete i ono što smo bili kada smo imali 18 godina. Mislim da se svi mi konstantno menjamo - rekla je Ana.

Nekada prva teniserka sveta, a sada majka i supruga, dotakla se i Novakovog rekorda na vrhu ATP liste.

- Iskreno, nismo razmišljali da će toliko trajati. Ono što mi je stvarno fascinantno je to kako uspeva da održi telo u formi i zdravstveno. Naporan je sport, veliki je uticaj na telo, vidimo i po Rodžeru i Rafi - dodala je Ana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike