Dočekali smo - Nadal objavio kada se vraća na teren! Nećemo dugo čekati, možda se ubrzo sastane i sa Novakom

01.12.2023

19:17

0

Autor: P.K.

Posle godinu dana pauze ponovo na terenu

Dočekali smo - Nadal objavio kada se vraća na teren! Nećemo dugo čekati, možda se ubrzo sastane i sa Novakom
Rafael Nadal, arhiva - Copyright Profimedia

Dočekali smo! Rafael Nadal je objavio kada se vraća na teren – nećemo morati još mnogo da čekamo.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, najveći rival Novaka Đokovića i drugi po broju osvojenih grend slemova objavio je javno tačan datum povratka i turnir na kome će učestvovati.

I to je već prva nedelja januara, odnosno, sam početak sezone, i turnir u Brizbejnu, koji obično služi kao priprema za Australijan open.

Nadal se nije takmičio skoro godinu dana zbog povrede koju je doživeo 18. januara na Australijan openu. On je povredio mišić pregibača kuka, što je trebalo da ga odvoji od terena do dva meseca, kakve su bile prvobitne procene. Na kraju se ispostavilo da mu je završila sezonu.

- Posle pauze od godinu dana, vraćam se. Igraću u Brizbejnu, početkom januara. Vidimo se tamo – kaže Nadal u kratkom videu na društvenim mrežama.

 

 

Ovo znači da će Nadal, koji redovno trenira od oktobra, učestvovati i na Australijan openu, grend slem turniru gde Novak Đoković brani titulu i gde je osvojio rekordan broj od 10 pehara.

Nadal je operisan 2. juna, dan pre svog 37. rođendana, tokom Rolan Garosa, turnira na kojem je 14 puta bio šampion. Da li će nastaviti svoju karijeru posle predstojećeg Otvorenog prvenstva Francuske – tek ćemo videti.

Novak Đoković se nedavno izrazio želju da još jednom igra sa svojim najvećim rivalom. Ali, ono je mnogo više od njih dvojice, to je najveće rivalstvo u istoriji tenisa.

Srbin je slavio 30 puta,  a Španac 29, zato svi jedva čekaju da vide da li će se sastati u Australiji.

- Voleo bih da se to desi na Rolan Garosu. Ali, bilo gde drugde bi bilo sjajno, ne samo za nas, već i za svet tenisa. To bi bio kao poslednji ples. Nisam siguran koliko će još puta biti prilike za naš susret, ali se nadam da će ih biti, jer to svi žele, uključujući i mene – rekao je svojevremeno Đoković.

Nadal je dobio specijalnu pozivnicu za učešće jer je trenutno 663. na ATP listi, što znači da neće biti među nosiocima na Australijan openu. To znači da postoji mogućnost da Nadal i Đoković budu upareni već u prvom kolu turnira…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike