Đoković je kralj lavova! On je najbolji sportista današnjice!

26.11.2023

09:59

0

Autor: G. F.

Kakve reči Borisa Bekera o Novaku

Đoković je kralj lavova! On je najbolji sportista današnjice!
Beker i Đoković na Vimbldonu - Copyright Profimedia

Priča oko toga ko je najbolji teniser u istoriji odavno je završena, iako postoje i oni koji to jednostavno ne mogu da progutaju.

Njegovo ime je Novak Đoković, i tu dileme jednostavno nema. Ali, da li je srpski as samo to - najbolji teniser na svetu. Pa, o tome se može debatovati.

Legenda svetskog tenisa, nekadašnji Đokovićev, a sada trener Holgera Runea, Boris Beker ima šta da kaže na tu temu.

- Možda bi stvari trebalo da posmatramo drugačije, zato što Đoković nije samo najbolji teniser današnjice, nego i najbolji sportista! Želim da ga poredim sa Lionelom Mesijem, Lebronom Džejmsom i Tomom Brejdijem - pričao je Beker u svom podkastu "Žuta loptica", pa nastavio:

- On je po meni u toj kategoriji jer su svi ti sportisti dominirali, ili dominiraju, u sportu iako su u srednjim ili kasnim tridesetim godinama života. Nadam se da će nastaviti ovako još dugo, jer mladim igračima ne može ništa bolje da se desi od toga da igraju na najvišem niovu sa najuspešnijim svih vremena. To je u tenisu najbolja lekcija.

Beker je istakao i da se nada da će Đoković još dugo biti među najboljim teniserima sveta.

- On je kralj lavova! Činimo dve da publiku naučimo ono što je nemoguće naučiti, šta je on osvojio u ovih 16 ili 17 godina karijere, a da opet možda igra najbolji tenis u 36. godini! Ove godine je uzeo tri grend slema i stigao do finala Vimbldona. Bio je nadomak kalendarskog slema u 36. godini. To je vanserijski - zaključio je legendarni Nemac.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike