Novaku se ovo nije dogodilo punih 15 godina! Zato je poraz od Italije još bolniji!

26.11.2023

08:48

0

Autor: G. F.

Samo je Conga uspeo da uradi ono što je Siner uradio u polufinalu Dejvis kupa

Novaku se ovo nije dogodilo punih 15 godina! Zato je poraz od Italije još bolniji!
Polufinale Dejvis kupa Srbija - Italija - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Ne treba se vraćati mnogo u prošlost da bi se došlo do izjave Novaka Đokovića kako u mladom Italijanu Janiku Sineru vidi buduću zvezdu svetskog tenisa.

Moramo da kažemo - nažalost bio je u pravu. Nažalost zbog dešavanja u polufinalu Dejvis kupa, u kom je upravo taj mladi Italijan presudio Srbiji i ostavio je bez prilike da se bori za Salataru.

I to tako što je, ne jednom, nego dva puta, bio bolji od najboljeg tenisera na svetu. A to se veoma retko dešava. Da bismo došli do turnira na kom je Novak od istog igrača izgubio dva meča, potrebno je "zakopati" 15 godina unazad.

Davne 2008. godine Fracvuz Žo-Vilfrid Conga je to ostvario na turniru u Bangkoku. Tad je bio bolji od Noleta u singlu, a onda i u dublu u kom je igrao sa Fabrisom Santoroom, a Noletov partner bio je mlađi brat Marko.

Ali to tada nije bilo toliko bolno po samog Novaka i njegove navijače. Najpre nije se desilo u istom danu, a onda nije imalo ni toliku važnost koliko dva duela sa Sinerom.

Da li će Janik zaista postati velika teniska zvezda videćemo u godinama koje dolaze, ali je sigurno daje već postao deo istorije belog sporta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike