Stvarno najbolji: Novak na impresivan način završio ATP sezonu - Dejvis kup šlag na tortu za kraj!

20.11.2023

21:05

0

Autor: Milan Nastić

Đoković osvajanjem Završnog mastersa u Torinu pokazao zašto je najbolji teniser svih vremena

Stvarno najbolji: Novak na impresivan način završio ATP sezonu - Dejvis kup šlag na tortu za kraj!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novače, sezona, koja je iza tebe, može da se opiše jednom rečju - briljantna!

Nije moglo da bude lepše završena, nego  osvajanjem Završnog mastersa u Torinu, isto kao što je i počela, titulom na Australijan openu.

Impresivna sezona je iza srpskog tenisera, jer ovo što je on postigao zaslužuje sve pohvale, totalna dominacija u 2023. gde je osvojio ukupno sedam turnira, i to najvažnija.

Tri grend slem titule (Austrlijan open, Rolan Garos i US open), tri iz serije Masters (Završni u Torinu, Parizu i Sinsinatiju) i jedan iz serije 250 Adelejd i to na početku godine.

Možemo samo da konstatujemo, "kapa dole"  jer tenisom je u ovoj godini vladao samo jedan čovek i to je Novak Đoković. 

Dobijao je protivnike redom, jednostavno nisu znali šta ih je snašlo, a pritom, ne treba zaboraviti da Nole ima 36 godina, a njegovi glavni pretedenti su deceniju i više mlađi, a Karlos Alkaraz, čak i 16 godina.

Tanjug/AP
 

Možete da zamislite kakav je tenis onda igrao Đoković u 2023, i slobodno se može reći da mu je ovo jedna od najboljih sezona u karijeri.

Gotovo sam siguran da će se njegov tenis izučavati na fakultetima, ali i u knjigama, jer neko tako da bude dominantan u tim godinama, prosto se kosi sa zakonom prirode.

Nole definitivno pomera granice u tenisu, mislim da svi njegovi protivnici nisu srećni kad moraju da igraju protiv njega.

Šta drugo i da razmišljaju, jednostavno, niko mu ništa ne može, svi se samo Bogu mole da za protivnika nemaju srpskog tenisera.

Čini se da jedino mogu da pobede najboljeg tenisera svih vremena kad ima loš dan, u suprotnom, teško mogu da mu izađu na "crtu".

Jednostavno, to je realnost, a koja je tajna takve dominacija, teško je reći, to verovatno jedino zna Novak, kao i njegov tim.

Ipak, treba istaći, njegov način života, ishrana, posvećenost svakom treningu, želja za trofejima su nešto što ga i dalje gura da se bori i osvaja turnire.

Ima još jedan segment gde Đoković dominira, a to je mentalna snaga, jer kad uđe u svoj ritam ili što neki vole da kaže, ubaci u šestu brzinu, protivnik nema šta da traži na terenu. 

I kad pomisliš da je Nole na kolenima, Đoković se kao feniks diže, preokreće rezultat, i na kraju meča protivnik može samo da mu čestita.

Poslednji primer je bio Završni masters u Torinu, nije briljirao najbolji igrač sveta, pre svega to se odnosi na grupnu fazu, čak je bio na korak od ispadanja, ali on je u polufinalu "počistio Alkaraza", a u finalu da i ne govorim, Siner nije znao gde se nalazi.    

Janika je razbio, iako su se domaći navijači u Torinu potajno nadali da njihov ljubimac i drugi put u nekoliko dana može da pobedi Novaka.

Ali, tako nije mislio Đoković, koji je dominirao u tom meču, i Janiku nije dozvolio ni promil šanse da podigne pehar u svojoj zemlji.

Takođe, Đoković je oborio još jedan rekord, stigao do sedme titule na Završnim mastersima, čime je prestigao Rodžera Federera, koji je stigao do broja šest. 

Što se tiče ATP tura, tu je gotova sezona, bio je superioran srpski teniser, a sada su mu misli okrenute ka Dejvis kupu, gde ga ove nedelje čeka finalni turnir sa selekcijom Srbijom.

Novak je sa puno motiva i entuzijazma već stigao u Malagu sa jednim ciljem, a to je da se ponovi 2010. godina kada je u Beogradu osvojio Salataru, zašto tako ne bi bilo i 2023. 

Na kraju, Đokoviću želimo da titula u Dejvis kupu bude šlag na tortu, a onda na zasluženi odmor, Novače, brzo će nova sezona, a onda jovo-nanovo, sve ispočetka.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike