Nole otkriva – do kraja godine ima dva velika cilja, a jedan je posebno važan za sve u Srbiji!

05.11.2023

23:10

0

Autor: A. Š.

Najbolji teniser sveta u Parizu osvojio 40. masters trofej, posle čega je vrlo otvoreno pričao na mnoge teme

Nole otkriva – do kraja godine ima dva velika cilja, a jedan je posebno važan za sve u Srbiji!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da su mu dva najvažnija cilja da sezonu završi na prvom mestu ATP liste i da sa selekcijom Srbije osvoji Dejvis kup, prenosi „Ekip“.

Đoković je u nedelju osvojio masters u Parizu pošto je u finalu pobedio Grigora Dimitrova 6:4, 6:3. Srpski teniser će od 12. do 19. novembra igrati na Završnom turniru sezone u Torinu.

- Nastojaću da osvojim sve turnire u kojima učestvujem, a mislim da mi je potrebna još jedna pobeda kako bih obezbedio još jedno prvo mesto na kraju sezone u karijeri. Sada ću da se odmorim tri do četiri dana, odložiću reket, pošto želim da slobodno vreme provedem sa porodicom - rekao je Đoković na konferenciji za medije u Parizu.

On je istakao da će svaki meč u Torinu biti kao finale, jer će na turniru učestvovati osam najboljih tenisera sveta.

- Osvojio sam prošle godine turnir u Torinu. Volim da igram tamo pred italijanskim navijačima. Imam puno poverenja u sebe. Nisam izgubio meč od finala Vimbldona i sa uzbuđenjem očekujem da završim sezonu na najbolji mogući način. Dva moja najvažnija cilja su da završim sezonu kao broj jedan i da osvojim Dejvis kup - rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta je naveo da je imao veoma izazovnu nedelju.

- Mučio sam se sa stomačnim virusom koji mi je oduzeo puno energije, ali sam nekako uspeo da pronađem dodatnu energiju kada je bilo najpotrebnije, posebno u četvrtak, petak i subotu. Bio sam zaista bliže da izgubim svoje mečeve nego da prođem dalje. Ako se to uzme u obzir ova pobeda je definitivno jedna od najposebnijih koju sam postigao na mastersima.

Srpski teniser je podsetio da je naporno radio kako bi se što bolje pripremio za poslednji deo sezone.

- Odlično se osećam kada je moje telo u pitanju, a uvek postoji nešto što vam se 'zategne tu i tamo'. Ovaj virus je bio veliki protivnik. Čudesno je da sam uspeo da se osećam ovako danas, s obzirom na to da sam igrao tri meča od preko tri sata tri dana uzastopno. Veoma sam srećan i ponosan zbog toga što sam sve to prevazišao do ovog konačnog trijumfa.

Đoković je rekao da će usmeriti svoju pažnju ka narednim izazovima.

- Sve dok budem bio aktivan teniser, to će biti mentalni pristup koji ću gajiti. Uspesi su sjajni, ali sam već okrenuo sledeću stranicu. Bilo to shvaćeno kao dobro ili loše, to je metod koji funkcioniše za mene i smatram da je pravilan kada su budući ciljevi u pitanju, jer ću želeti da osvajam još više turnira dok budem aktivan, i igrati na najvišem nivou. Grend slemovi i mastersi su najdragoceniji turniri u našem sportu i u okolnostima iz proteklih sedam dana ova pobeda ima veću težinu, naročito u ovoj fazi moje karijere. Iako iskreno nisam svestan toga o kojoj se fazi moje karijere više i radi - naveo je Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike