Novak jači od svega za polufinale Pariza! Dobio je Runea i nekulturnu publiku uprkos strašnoj greški sudije!

03.11.2023

22:46

0

Autor: G. F.

Sjajan meč najboljeg svetskog tenisera i osveta za prošlogodišnji poraz u finalu

Novak jači od svega za polufinale Pariza! Dobio je Runea i nekulturnu publiku uprkos strašnoj greški sudije!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Najbolji srpski i svetski teniser igraće u polufinalu Mastersa u Parizu!

Đoković je servirao osvetu Runeu, koji ga je prošle godine pobedio u finalu ovog turnira, i sa 2:1 u setovima obezbedio plasman među četiri najbolja!

Bio je Holger Rune vladar Pariza do večeras, ali je krunu morao da skine pred kraljem svetskog tenisa. Pred čovekom koga je prošle godine savladao u finalu ovog turnira. Večeras to nije bilo moguće!

Prvi set je rešio brejkom u poslednjem gemu, imao dobru situaciju i u drugom, a onda je sudija napravio strašnu grešku na štetu najboljeg svetskog tenisera. Ispostavilo se da je to Đokovića koštalo pobede u tom trenutku pošto je Rune uspeo da kroz taj-brejk dođe do trećeg seta.

A tu je već u trećem gemu oduzeo servis Runeu, a svojim magičnim potezima naterao čak i one koji su bili protiv njega na tribinama (a bilo ih je i bili su veoma bučni i nekulutnir) da mu aplaudiraju. Do kraja meča je rutisnki održavao svoj servis i mirno stigao do pobede vredne plasmana u polufinale Mastersa u Parizu.

A tamo će u subotu od 16.30 (ne pre toga) igrati sa boljim iz duela Australijaca Aleksa de Minaura i Rusa Andreja Rubljova.

BLOG UŽIVO:

 Novak je u polufinalu!

 

 

Gotovo je!

5:4 - Nije se Novak mnogo zamarao, a ni trudio u ovom gemu. Verovatno je u glavi bila ideja da se sačuva snaga za sledeći, koji može da bude presudan.

5:3 - Siguran gem Novaka i pored stalnih povika sa tribina u toku poena.

4:3 - Još jednom je Danac dobro odservirao, ali je prednost na strani Noleta.

4:2 - Još malo Noletove magije nateralo je i one koji su protiv njega da mu aplaudiraju. Skoro pa svašrenstvo od igre našeg asa!

3:2 - Potrajala je pauza i izgleda da je dobro došla danskom teniseru, koji je uspeo da veže nekoliko dobrih udaraca i osvoji gem.

3:1 - Novak bukvalno crta po terenu, igra sjajan tenis! Rune ima problem sa prstom koji krvari, pa se čeka turnirski fizioterapeut koji će mu sanirati povredu.

2:1 - Sa dva odlična riterna Nole je zapretio Runeu, koji je odmah promenio reket i dobro odservirao. A onda smo videli verovatno i najbolji poen na turniru. O lobu Đokovića će se pričati sigurno! A doneo je dve brejk lopte našem asu. I još jednom je Nole izveo magiju i napravio brejk!

1:1 - Na isti način uzvraća Đoković.

0:1 - Ovaj set servisom je otvorio Rune, i to veoma sigurno.

Đoković je otišao u svlačionicu po završetku drugog seta, dok je Rune ostao na terenu i tražio medicinsku pomoć.

 

 

6:7 - Prvi poen u taj-brejku osvojio je Danac na Novakov servis. Uzeo je i sledeća dva na svoj servis i stekao opipljivu prednost na startu taj-brejka. Prekinuo je seriju poena rivala dobrim servisom, ali je odmah izgubio još jedan. U naredna dva servisa Rune je stigao do 5:2, pošto je Nole vratio jedan mini.brejk. Stala je igra Đokovića u najgorem mogućem trenutku i Rune je imao 4 vezane set lopte. Iskoristio je prvu na svoj servis. Trećis et će odlučiti pobednika,

6:6 - Idemo u taj-brejk. Beker je savetovao Runea da igra agresivne i kratke poene i ta taktika je urodila plodom.

6:5 - Uzima Đoković i ovaj svoj servis gem, bilo bi sjajno da i ovaj set reši na isti način kao i prethodni!

5:5 - Velika frka u ovom gemu. Rune je tražio čelendž tek pošto je video da je njegov udarac završio u autu. Bio je u pravu Danac, dobio je poen, ali je to opasno razljutilo našeg asa. Videli smo raspravu Đokovića i sudije, ali odluka nije promenjena. Da se sudija držao pravila Novak bi imao dve vezane meč lopte. Umesto toga bilo je 30:30, ali je Đoković ipak osvojio poen i stigao do šanse da odmah sve reši. Rune je strašno servirao i izjednačio, drama je polako dostizala vrhunac. Posle nove duge razmene udaraca Novak je spasio gem loptu za rivala i pojačao pritisak. Pronašao je Rune ponovo pravi servis i uspeo da se izvuče.

5:4 - Ratuje Novak sa rivalom, ali i sa dobrim delom prisutnih na tribinama. Kao i uvek ne trpi i ne toleriše one koji ometaju igru.

4:4 - Idemo dalje i u ovom setu će biti drame.

4:3 - Bez većih problema Đoković osvaja svoj servis još jednom, iako je Rune odirgao neke zaista dobre udarce i osvojio dva poena.

3:3 - Siguran gem za Danca, bez izgubljenog poena.

3:2 - Raspucali su se i Nole i Holger, pršti od snaćnih udarac. Još jedan gem na razliku smo videli, Đoković ga je rešio servisom.

2:2 - Da li je bila reč o nekoj trenutnoj krizi ili padu kocentracije kod srpskog tenisera, ne znamo. Ali znamo da je odmah podigao nivo igre i stigao do brejk lopte. I izjednačio!

1:2 - Tri brejk lopte imao je Rune posle vezanih grešaka našeg asa. Iskoristio je već prvu. Izgubio je Đoković osam poena zaredom, a to se ne viđa tako često.

1:1 - Uzeo je Đoković dva poena Runeu u ovom gemu, koliko da zapreti. Ipak, više od toga nije mogao.

1:0 - Posle jednog sata i jednog minuta igre na semaforu stoji 1:0 u setovima i 1:0 u gemovima za Đokovića.

 

 

7:5 - Bilo je nekoliko spektakularnih poteza u ovom gemu, pre svega Noletovih u defanzivi. Odtale smo prvi put videli gem na razliku. A odmah zatim i prvu brejk loptu koja je u ovom slučaju bila i set lopta za Đokovića. I odmah je iskoristio, te pozvao publiku da reaguju.Bilo je mnogo odobravanja, ali su se čuli i oni nezadovoljni, koji su i dan ranije imali "problem" sa Novakovom dominacijom.

6:5 - Sa nulom Nole stiže do novog gema. Obezbedio je taj-brejk, da vidimo hoće li pokušati ranije da reši stvari u prvom setu.

5:5 - Još jednom je Đoković uspeo da uzme dva poena Runeu, ali ne i više od toga. Napeto je u Bersiju!

5:4 - Ima Novak neke smetnje, vidi se to po grču na njegovom licu, ali ne i po igri i rezultatu. Prvi set ulazi u završnicu, a oba tenisera su više nego sigurna na svoj servis.

4:4 - Rune je servirao sa novim loptama i to koristi da osvoji gem uz samo jedan izgubljen poen.

4:3 - Videli smo prvu duplu grešku Đokovića, ali većih problema nije bilo. Prvi put je Rune uspeo da upiše dva poena na Noletov servis u ovom meču.

3:3 - Uhvatio se Nole za levu ruku iznad zgloba na pauzi između dva gema. Nadamo se da nema neki veći problem. Rune je nastavio sa odličnim servisima, zasad nijedan teniser nije ni blizu brejka.

3:2 - Počelo je i sa negodovanjem sa tribina nakon što je sudija ponovio da se ne koriste blicevi. Nepristojnost je viđena i prilikom smeča Đokovića u prvom poneu kada je neko iz publike nešto dobacio. "Za nagradu" je dobio seriju sjajnih servisa od našeg asa i gem sa nulom.

2:2 - Dobio je na poklon Novak priliku da oduzme poen rivalu prvi put i oberučke je prihvatio. U tom trenutku bilo je 15:15, a videli smo i novu nešto dužu razmenu udaraca i ponovo je Đoković bio uspešniji za 30:30. Rune jako dobro servira na početku meča i asom dolazi do novog gema.

2:1 - Rastrčao se Danac po terenu, ideja je da pokuša da zbunio našeg tenisera. Uspeo je u tome samo u jednom poenu, a videli smo i prvi as Đokovića za osvajanje novog gema.

1:1 - Noletove lopte su u ovom gemu bile za nijansu predugačke, pa je Rune bez izgbuljenog poena stigao do izjednačenja.

1:0 - Prvi poen je osvojio Đoković posle duže razmene udaraca, Rune je poslao loptu u mrežu. Odmah i upozorenje publici da ne koriste bliceve na svojim telefonima.Uzeo je Novak i sledeći poen, a onda jednu loptu poslao u aut. Usledio je sjajan servis, a zatim još jedan za dobro otvaranje meča.

Meč je počeo.

19.36 - Prvu "pobedu" u ovom duelu odneo je Đoković - dobio je na podbacivanju novčića i izabrao da svojim servisom otvori meč.

19.31 - Đoković i Rune su na terenu, u toku je azgrevanje i poslednje pripreme za meč.

19.09 - Ovako organizatori najavljuju večerašnji okršaj najboljeg tenisera na svetu i njegovog rivala koji trenutno zauzima sedmu poziciju.

 

 

18.25 - Đoković i Rune sastali su se tri puta dosad, a Danac vodi sa 2:1 u pobedama. Prvi međusobni meč dobio je Nole 2021. na US openu sa 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:1, da bi sledeća dva otišla na stranu Danca. Prošle godine je u pomenutom finalu slavio sa 3:6, 6:3, 7:5, dok je u maju ove godine na Mastersu u Rimu upisao trijumf od 6:2, 4:6, 6:2.

18.00 - Do mesta među četiri najbolja stigao je i Grk Stefanos Cicipas pobedom nad Karenom Kačanovom iz Rusije sa 6:3, 6:4.

17.55 - Prvi polufinalista Pariza je Bugarin Grigor Dimitrov, koji je sa 6:1, 4:6, 6:4 savladao Poljaka Huberta Hurkača.

 

 

17.50 - Nema dileme da nas očekuje zanimljiv meč. Što zbog činjenice da Nole ima zdravstvenih problema, što zbog činjenice da Runea odnedavno trenira bivši trener srpskog asa Boris Beker.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike