Novakova kontra! Ja provocirao publiku?!

03.11.2023

09:13

0

Autor: D. N.

Najbolji svetski teniser je u jednom trenutku i opsovao

Novakova kontra! Ja provocirao publiku?!
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Meč osmine finala Mastersa u Parizu između Novaka Đokovića i Talona Grikspora obeležio je i manji incident, odnosno verbalni "rat" između najboljeg svetskog tenisera. Srpski as je u jednom trenutku i opsovao provokatore sa tribina dvorane u glavnom gradu Francuske.

Posle meča sa Holanđaninom organizovana je i konferencija za medije, pa je pomenuti događaj bio tema razgovora sa novinarima. Ali je Srbin jasno stavio do znanja da neće da dozvoli da on bude krivac za ono što se desilo.

- Navikao sam na takve stvari, ali je to OK. Da budem iskren, u pitanju je pre svega bio izraz nepoštovanja prema obojici igrača, u momentima kada se meč lomio. Međutim, šta je, tu je. Meč je bio uzbudjliv, to je podstaklo ljude, poželeli su da utiču na njegov tok, ali je ipak tenis prevladao - kazao je Đoković, a onda uzvratio novinaru.

- Dakle, vi smatrate da sam ja provocirao publiku, a ne ona mene? Šta vi mislite, iz vaše stolice na tribinama? Ne bih se uopšte složio sa vama, jer smatram da nisam ama baš ništa uradio da bih provocirao publiku. Ali tako to biva… Pariska publika je "veoma specijalna" i to su dobre reči koje je opisuju, ali to je sve OK - zaključio je Novak.

U četvrtfinalu će večeras igrati protiv Holgera Runea koji u međusobnim okršajima vodi sa 2:1.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike