Novi ponedeljak, situacija ista - Novak na vrhu, Alkaraz se nada čudu!

30.10.2023

11:15

0

Autor: A. S.

Masters u Parizu može mnogo toga da promeni

Novi ponedeljak, situacija ista - Novak na vrhu, Alkaraz se nada čudu!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novi ponedeljak i nova ATP lista, a situacija i dalje ista - Novak Đoković je na prvom mestu i to već 397. nedelju.

Novak iz nedelje u nedelju potvrđuje svoju dominaciju, a ovog ponedeljka počinje i masters u Parizu, pa će biti zanimljiva situacija u Francuskoj.

Još uvek Đoković nije potvrdio prvo mesto na kraju godine, a juriša ka cifri od 400 nedelja na vrhu ATP liste. Međutim, u Parizu će se voditi velika borba, jer za prvo mesto igra i mladi Španac, Karlos Alkaraz, koji bi već nakon mastersa mogao da se vrati na prvo mesto.

Srbin trenutno ima 11.045 bodova, dok je Alkaraz na 8.625, a ukoliko želi da sačuva prvo mesto mora da odbrani prošlogodišnje rezultate - finale u Parizu i titula Završnog turnira u Torinu.

Opcije da se Španac vrati na prvo mesto su da u Parizu dođe do finala, a da Novak bude eliminisan pre četvrtfinala, dok je druga opcija da osvoji titulu, a da Đoković sa takmičenja ispadne pre finala.

Jasno je, nije sve u rukama Španca, Novak se mnogo pita, naročito ako računamo da ove sezone nije mnogo kiksirao, naročito ne u ranijim fazama turnira.

Ipak, šta god da se dogodi u Parizu, smena na vrhu, ukoliko do nje dođe, biće izvršena tek nakon Torina. Onaj ko bude bio prvi, dobiće i dodatne nedelje na vrhu tokom zime, dok traje pauza do Australije.

Zanimljivo, ali Novak je više puta u najavama finiša sezone kao glavni cilj isticao osvajanje Dejvis kupa sa reprezentacijom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike