Obožavanje Nadala i Federera kod Novaka je stvorilo želju za osvetom! Jedan od najcenjenijih trenera tvrdi: Đoković je idealan teniser!

01.10.2023

06:56

0

Autor: A. Š.

Patrik Murtoglu je još pre nekoliko godina znao da će Nole biti najtrofejnijih grend slem igrač, a sada je otkrio i razloge za takvo razmišljanje

Obožavanje Nadala i Federera kod Novaka je stvorilo želju za osvetom! Jedan od najcenjenijih trenera tvrdi: Đoković je idealan teniser!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sa svakim narednim osvojenim grend slemom izbija iz ruku sve više aduta onima koji pokušavaju ispred njega da stave Rafu Nadala i/ili Rodžera Federera u GOAT polemikama.

A kako vreme prolazi sve je više teniskih stručnjaka koji nedvosmisleno tvrde da je Nole najbolji igrač „belog sporta“ svih vremena. Među njima ima čak i onih koji su takav ishod prognozirali i kada je srpski as „kaskao“ za najvećim rivalima po broju osvojenih najvećih teniskih turnira.

Jedan od najcenjenijih stručnjaka današnjice Patrik Muratoglu nalazi se među njima, a sa svojim pratiocima na Instagram profilu podsetio je na svoje reči od pre nekoliko godina.

- Rekao sam da će Đoković biti rekorder po broju osvojenih grend slem trofeja u trenutku kada ih je imao 12 ili 13. Tako sam mislio iz više razloga. Pre svega, već je bio dominantan, tada je bio bolji od Rodžera i Rafe. Tačno je, Nadal uvek bio dominantan na šljaci, ali je Novak na svim drugim podlogama bio superiorniji. Takođe, još je bio mlad i znao sam da je njegovo telo u savršenoj formi – istakao je Muratoglu.

Nekadašnji trener Serene Vilijams nastavio je da sipa komplimente na Noletov račun.

- On je, za mene, savršeni sportista za tenis, a veliki adut mu je i način razmišljanja. On je zaista neko ko želi da dominira. Činjenica da nije bio voljen kao Federer i Nadal, osetio sam da je to kod njega stvorilo želju za osvetom – kazao je Muratoglu, dodavši da Novakova dugovečnost proizilazi iz njegovog besprekornog fizičkog stanja, dok su ga idealnim teniserom učinili igra kojom manje optrećuje svoje telo, kao i posvećenost ishrani i treninzima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike