Nadalovi navijači mogu da lažu samo sebe, brojke pokazuju koliko je Đoković veći i uspešniji!

21.09.2023

20:31

0

Autor: P.K.

Nije tačno da je Rafa "mnogo manje igrao i zato nije osvojio toliko trofeja"

Nadalovi navijači mogu da lažu samo sebe, brojke pokazuju koliko je Đoković veći i uspešniji!
Novak Đoković - Copyright MN Press

Nikome više nije sporno da je Novak Đoković najveći i najbolji teniser svih vremena. To je priznao i Rafael Nadal, dok je Rodžer Federer odao poštovanje Srbinu.

Naravno, nije baš tako sa navijačima, koje nikad ne vode razum i činjenice, nego emocije. To se desilo i kada je Nadal u intervjuu rekao da je mogao više da nije bio toliko povređivan i da je igrao više turnira.

Posle toga je počela salva opravdanja Rafinih navijača i novi talas osporavanja Novakovog statusa najvećeg svih vremena. Španac se posle korigovao, na čemu mu treba odati priznanje.

No, i da nije, kada se samo pobliže pogleda ta njegova tvrdnja, jasno je da nije tačna!

Pedantni statističari su stavili sve na papir i izračunali koliko je to pogrešno. Od velikih događaja u tenisu, a to su grend slemovi, Mastersi i završni Mastersi, Đoković je odigrao samo sedam takvih takmičenja više, ali ima 11 trofeja više od Nadala!

Đoković je odigrao 72 grend slema i osvojio 24, Nadal ih je odigrao 67, a osvojio je 22. U završnim Mastersima je prednost još veća – Nole je osvojio šest iz 15 pokušaja, a Rafa nijedan iz 11 pokušaja.

Kada su Mastersi u pitanju, Nadal je igrao više, a osvojio manje. Ima 36 trofeja iz 128 pokušaja, dok Đoković ima 39 trofeja sa 126 ovakvih turnira.

Ukupno gledano, Đoković je igrao na 213 velikih događaja i osvojio je 69 trofeja; Nadal ima 206 ovakvih turnira i 58 titula.

 

 

Sve je jasno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike