Novak je najbolji sportista planete, samo jedan može da se poredi s njim! Britanac nema dilemu ko je teniski GOAT!

23.09.2023

06:57

0

Autor: A. Š.

Nekadašnji svetski broj četiri smatra da Đoković želi da osvoji još nekoliko grend slem titula kako bi se izdvojio iz „čopora“

Novak je najbolji sportista planete, samo jedan može da se poredi s njim! Britanac nema dilemu ko je teniski GOAT!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Kako vreme prolazi Novak Đoković ostavlja sve manje prostora za manevar onima koji pokušavaju da dokažu kako su Rodžer Federer ili Rafael Nadal najbolji teniseri svih vremena.

Švajcarac je u zasluženoj penziji, Nadal je propustio kompletnu sezonu zbog povrede zadobijene tokom Australijan opena što je Nole iskoristio da se dodatno osami na listi najtrofejnijih grend slem tenisera svih vremena.

Sa tri osvojena najveća svetska teniska turnira u sezoni na izmaku Đoković je stigao do brojke od 24 trofeja, što je, između ostalog, dovoljno da nekadašnji svetski broj četiri Greg Rusedski tvrdi da je srpski as teniski GOAT. Ali, ne samo to…

- Novak je za mene najbolji sportista na planeti u ovom trenutku, nevezano o kom sportu se radi. Njegova doslednost, ono što radi na terenu i šta radi u njegovim godinama… - kazao je nekadašnji britanski teniser, dodavši da sa Noletom može da se poredi samo jedan sportista.

- To što radi Novak nije radio niko osim Toma Brejdija sa pobedama u Superbolu. Ironično, baš je Brejdi bio u Đokovićevoj loži i gledao ga kako osvaja US opena.

Nekadašnji finalista Otvorenog prvenstva SAD tvrdi da je Đoković gladan još grend slem titula.

- Rekao bih da je Novak GOAT koji želi da osvoji 27, 28 slemova kako bi se distancirao od „čopora“. Sustigao je Margaret Kort, ne samo da želi da bude najbolji teniser, on želi to da bude u svakom pogledu. Za njega je olimpijsko zlato naredne godine u Parizu ogroman izazov – istakao je Greg Rusedski.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike