Nole dobija stadion na Australijan openu? Direktor podržava inicijativu, ali jedan problem bi mogao da bude nepremostiv!

28.09.2023

20:20

0

Autor: A. Š.

Kreg Tajli otkrio šta razlikuje prvi grend slem u sezoni sa preostala tri najveća teniska turnira i zbog čega ova odluka ne zavisi samo od organizatora

Nole dobija stadion na Australijan openu? Direktor podržava inicijativu, ali jedan problem bi mogao da bude nepremostiv!
Novak Đoković nakon osvajanja desete titule Australijan opena - Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nikada nije krio da mu je Australijan open jedan od omiljenih grend slemova. Potvrda toga je i čak 10 trijumfalnih pohoda na Otvoreno prvenstvo Australije čime je još za vreme aktivnog igranja postao jedna od najvećih legendi u istoriji prvog grend slema u sezoni.

Sve to dalo je povoda ljubiteljima tenisa u Australiji da pokrenu polemiku oko toga da li bi jedan od stadiona na kojima se igra Australijan open trebalo da ponese ime prvog tenisera sveta.

- Vi ste drugi čovek koji me je to danas pitao. Odluka i imenovanje stadiona nisu moja ili odluka Tenis Australije. Dosta ljudi to ne razume – kazao je direktor Australijan opena Kreg Tajli i dodao da bi on podržao inicijativu da jedan stadion ponese Noletovo ime.

- Za razliku od Vimbldona, Rolan Garosa i US Opena, koji poseduju sve što se nalazi u njihovim kompleksima, naše zgrade poseduje Vlada Viktorije i mi ih iznajmljujemo. Ne posedujemo ih i oni investiraju u njih - kazao je Tajli za podkast "Rok en Rol Tenis".

Upravo ta činjenica bi mogla da bude jedna od najvećih problema u realizaciji ove ideje, zbog repova koji se vuku iz korona sezone i svega što je prethodilo Novakovoj deportaciji iz Melburna.

- Negde u septembru ili decembru se mi useljavamo, odrađujemo sve što se samog događaja tiče i negde do sredine februara se ponovo iselimo. Onda se tu održavaju koncerti i ostale manifestacije. Tada ni ne vidite stadione i terene. Želimo da imamo nešto naše, jer bi u tom slučaju imali prostora za više teniskih aktivnosti tokom godine - naveo je Tajli, a onda i prokomentarisao i eventualni momenat u kojem bi se desilo da Đoković ima stadion koji je dobio ime po njemu.

- Da, vlasti rade dobar posao kako bi se infrastruktura sinhronizovala, to je veličanstveno. Davanje imena areni bi bila kombinacija koja bi mogla da se dogodi. Svakako bih bio za to da se takva čast ukaže Novaku na neki način, za neverovatna dostignuća u Australiji - zaključio je Tajli.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike