Novak se odvaja od velikana! Australijan open čeka da Đoković piše istoriju u Melburnu!

12.09.2023

09:22

0

Autor: A. S.

Nakon US opena, istakli su sve njegove rekorde i dočekuju novi

Novak se odvaja od velikana! Australijan open čeka da Đoković piše istoriju u Melburnu!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Očekivano ili ne, ali Novak Đoković je stigao do još jedne, 24. grend slem titule i tako izjednačio rekord Margaret Kort. Od kalendarskog slema udaljio ga je samo poraz u finalu Vimbldona, ali to ne znači da narende sezone neće biti silno motivisan da osvoji sve što se može osvojiti.

Zato i ne čudi hvalospev Australijan opena, koji je na zvaničnom sajtu turnira pobrojao sve rekorde srpskog tenisera, a naslov teksta glasi "Novak Đoković odvaja od velikana".

Drugim rečima, Australijanci su poručili da je Đoković najbolji u istoriji i poručili da dolazi po svoj rekord i 25. titulu.

 

 

U tekstu grend slema iz Melburna, navode se brojni Novakovi rekordi, pa je tako istaknuto da je osvajanjem US opena, postao jedini igrač koji je četiri puta u jednoj sezoni uzeo tri GS

Takođe, istakli su i da je najstariji šampion US opena sa 36 godina i tri meseca, dok je finale u Njujorku bilo upravo 36. grend slem finale.

Đoković je i prvi igrač koji je 10. puta igrao finale u Njujorku, pa su svesni Australinaci koliko će njihov Grend slem biti važan naredne sezone, naravno sve oči biće uprte u Novaka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike