Nadal vratio pamćenje: Novak je GOAT - bio bih glup da mislim dugačije!

20.09.2023

14:24

0

Španski teniser smatra da je statitiska na strani Đokovića i da je zbog toga najbolji svih vremena

Nadal vratio pamćenje: Novak je GOAT - bio bih glup da mislim dugačije!
Novak i Nadal - Copyright Profimedia

Rafa Nadal koji se prethodnih dana našao na meti kritika zbog izjava vezanih za Novaka Đokovića, sada je promenio ploču i priznao ko je GOAT.

Španski teniser ipak je morao da pruži ruku srpskom teniseru, otkrivši da brojke govore da je Nole najbolji igrač svih vremena.

- Brojke, i statistika govore da je Đoković najbolji teniser. Bilo bi glupo, i nemam toliki ego u sebi da bi opovrgao činjenice vezane za Đokovića i sve što je uradio u svojoj karijeri. Što se tiče titula Novak je najbolji na svetu svih vremena, tu nema rasprave. Moj osećaj je da kad on igra u 90 odasto slučajeva ishod meča zavisi od njega. U tom smislu, ono što se desilo na Vimbldonu me nije iznenadilo. Fantastično za sport i tenis je da imamo nekog poput njega, ko toliko vremena posvećuje sebi. Ovo je istina, a sada ukusi su različiti, vezano za to ko je najbolji po nekim drugim parametrima, načinu igranja, takmičenju, da li vam se jedan, drugi, ili treći više dopadaju po stilu, ali po trofejima Đoković nema premca - istakao je Nadal.

Španski teniser otkrio je da jedini koji može da se suprostavi Đokoviću je njegov zemljak Karlos Alkaraz.

- Takođe, moramo da priznamo da jedini koji Novaku može da parira je Karlos Alkaraz. Najbolji pokazatelj je i taj da je donedavno bio prvi igrač sveta. On je korak ispred ostalih, i jedini koji može da parira Đokoviću. Moram da priznam da me je iznenadila njegova pobeda u finalu Vimbldona. Smatram da je dobro za tenis, dobro je da imamo jednog Novaka, ali isto tako i Alkaraza - zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike