Novak je rekao da je kraj! Šokantno otkriće – Đoković odlučio da završi karijeru, a onda su se Jelena i Stefan poslužili malim trikom!

11.09.2023

22:54

0

Autor: A. Š.

Dosad malo poznata priča iz prošlosti najboljeg tenisera sveta

Novak je rekao da je kraj! Šokantno otkriće – Đoković odlučio da završi karijeru, a onda su se Jelena i Stefan poslužili malim trikom!
Novak Đoković - Copyright Profimedia/Robert Bell/INSTARimages

Novak Đoković je ponovo najbolji teniser sveta. Srpski as je prošle noći u Njujorku ispisao nove stranice teniske istorije i osvajanjem 24. grend slem trofeja u karijeri dodatno učvrstio svoju poziciju u borbi za GOAT priznanje.

Sjajne dve nedelje na US openu lansirale su Noleta na sam vrh planetarnih sportskih tema, pa tako s vremena na vreme ispliva i neka priča koja dosad nije bila poznata širokim narodnim masama. Jednu od njih podelio je i poznati američki novinar Grejem Bejsindžer, koji je objavio malo poznatu priču o prvom reketu planete iz 2018. godine.

Podsetimo, bila je to jedna od najtežih godina u Novakovoj impresivnoj karijeri zbog problema sa laktom koje nikako nije uspevao da reši, pa je u jednom trenutku ozbiljno razmatrao da stavi tačku na profesionalno igranje tenisa.

- Pošto je imao ozbiljne bolove u laktu tokom perioda od godinu dana, zbog čega je često gubio u prvim rundama turnira, u martu 2018. godine je saopštio porodici i timu da je da je gotovo – ispričala je Novakova supruga Jelena i dodala:

- Rekao je svojim saradnicima da kontaktiraju sponzore i da im saopšte jasno da prekida, bilo to na šest meseci ili godinu dana, ili zauvek i da ukoliko oni žele da raskinu saradnju sa njim da ga obaveste i da će on to razumeti.

Srećom, to se nije dogodilo, a jednu od ključnih uloga odigrali su upravo Jelena i njihov sin Stefan, koji su uz mali trik uspeli kod Noleta da ponovo rasplamsaju ljubav prema belom sportu.

- Stefan i ja smo igrali mini-tenis sa mašinom za lopte i bilo je vrlo zabavno. Novak je video kako se zabavljamo i želeo je da se pridrži, ali mu je rečeno da je završio sa igranjem tenisa i da ih ostavi na terenu. Ipak, Stefan mu je "dozvolio" da se pridruži i on je počeo da servira. Dan po dan osećao se sve bolje, osećaj u laktu je bio sve lakši i do kraja odmora povratio je sve ono što je imao pre i delovao je još motivisanije – kazala je Jelena.

Zanimljivo, do tog momenta Novak je osvojio 12 grend slem titula, a pošto se „vratio iz penzije“, u narednih pet godina, zaključno sa tek završenim US openom, trijumfovao je na još toliko najvećih teniskih turnira.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike