Obradović uveren: Novak će osvojiti 30 grend slem titula - napokon je i zapad prihvatio da je GOAT!

12.09.2023

06:52

0

Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije veruje da Đoković može još četiri ili pet sezona da radi isto što i sada

Obradović uveren: Novak će osvojiti 30 grend slem titula - napokon je i zapad prihvatio da je GOAT!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Teniski trener Bogdan Obradović izjavio je za TV Tanjug da je Novak Đoković pokazao da je najbolji teniser svih vremena nakon osvajanja US opena.

Đoković je osvojio u Njujorku rekordnu 24. grend slem titulu u karijeri, pošto je briljantnom igrom u finalu savladao Rusa Danila Medvedeva 6:3, 7:6 (7:5), 6:3, serviravši mu osvetu za poraz pre dve godine.

- Srbija je imala priliku da ima dve vrste suza, prvo one tužne ali i suze radosnice. Košarkaši su nažalost izgubili ali svaka im čast na rezultatu. Vicešampioni su sveta. Ali nas je nakon toga Novak ponovo obradovao. Đoković je pokazao da je najbolji teniser svih vremena. Napokon je i Zapad to prihvatio - istakao je Obradović.

Osvrnuo se potom Obradović na njujoršku publiku i njeno ponašanje.

- Što se tiče publike ja više ne znam šta da mislim. Čudno je to, ima još sportista koji dolaze iz malih država ali prema njima se nisu tako ponašali. Zbog Novaka smo svi postali "Kalimero", stalno se žalimo. Šta radi publika, šta rade neki drugi, stalno nešto merimo. Treba da uživamo u Novakovoj igri i da nas ne zanima šta drugi misle ili kako će to da cene. Predvideo sam da će da stigne do 30. titule. Pomera se taj broj i ja verujem u to - izjavio je Obradović.

Ubeđen je teniski stručnjak da ćemo još pet godina gledati Đokovića na vrhunskom nivou.

- Mislim da će Novak sam da odredi kad je kraj. Meni se čini da on može još jedno četiri ili pet sezona da radi sve ono što radi i sada. Treba mu pomoći, da ga podržimo i da vidimo dokle sve to ide - zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike