Nole baš ne voli da gubi, čak ni kada nije važno: Moja osećanja nisu sjajna trenutno!

16.09.2023

23:57

0

Autor: A. Š.

Najbolji teniser sveta igrao „revijalni“ dubl meč protiv Češke u paru sa Nikolom Ćaćićem

Nole baš ne voli da gubi, čak ni kada nije važno: Moja osećanja nisu sjajna trenutno!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doneo je u petak odlučujući poen Dejvis kup reprezentaciji Srbije za plasman na završni turnir prestižnog takmičenja.

Zbog toga večeras nije igrao singl mečeve u duelu sa Češkom, ali je odlučio da izađe na teren u dublu koji nije imao nikakvu važnost, s obzirom da su Česi prethodno stigli do dva poena protiv Lajovića i Đerea overivši tako prvo mesto u grupi.

Mislili smo kao tim, kvalifikovali smo se za Malagu, mislili smo da nema potrebe da igram singl. Želelo sam da igram dubl, to je najbolja vežba za Malagu. Ja nikad ne igram dubl. Hteli smo da pobedimo, ne volim da gubim. Svejedno da li dubl ili singl. Moja osećanja nisu sjajna trenutno. Drago mi je da smo se borili do kraja - rekao je Đoković.

Ovim rečima Nole je još jednom potvrdio zbog čega mu poslednjih godina nema ravnog u „belom sportu“, a njegovu požrtvovanost ispratila je i publika.

Nismo očekivali da će biti toliko navijača na dublu. Hvala navijačima koji su ostali do kraja. Učinili su da se osećamo kao kod kuće. Nadamo se da će nas podržati i na završnom turniru, tamo neće biti španskog tima - dodao je Novak i priznao da je celokupno iskustvo na kraju pozitivno.

Generalno, iskustvo je bilo sjajno. Primarni cilj je bio da pomognem timu. Doneo sam poen koji je bio dovoljan za Malagu. Nisam bio ovde godinama, nisam znao kako će me prihvatiti narod u Valensiji. Poznavanje španskog je možda pomoglo. Za gostoprimstvo 10/10 - podvukao je Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike