Noletu je čast što može da igra za Srbiju, ali je priznao da nije bilo lako posle svega

15.09.2023

19:48

0

Autor: 24sedam

Veliki takmičarski napori, ogromna vrućina u hali, ali čast je iznad svega

Noletu je čast što može da igra za Srbiju, ali je priznao da nije bilo lako posle svega
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Sve može Novak Đoković! Najbolji teniser sveta svih vremena odveo je Srbiju u finale Dejvis Kupa pošto jesavladao Alehandra Davidoviča-Fokinu. To je uradio samo pet dana posle osvajanja US Opena, a na putu iz Njujorka do Valensije išao je i do Beograda na slavlje.

Ranije je Laslo Đere pobedio Alberta Ramos-Vinjolasa, a prethodno je Srbija pobedila Južnu Koreju 3:0, što joj je donelo plasman među osam ekipa na finalnom turniru na koji su se već plasirali Holandija, Češka i Kanada.

Novak je posle današnjeg meča po ko zna koji put ponovio koliko voli da igra za Srbiju.

- Da, na devetom sam nebu sada. Sve što se dešava trenutno na teniskom terenu. Igrati za svoju zemlju i za Sbriju je nešto potpuno drugačije. Velika odgovornost i pritisak, ali i velika privilegija i čast. Drago mi je da sam uspeo da doprinesem sa ovom pobedom i ovim poenom. Na žalost, španska publika je želela da prođu, ali nisu uspeli. Mi smo uradili dobar posao u singlu i sada ćemo pokušati protiv Češke da obezbedimo prvo mesto u grupi kako bismo imali bolji žreb u Malagi.

Koliko je bilo teško da se spustiš na zemlju posle svega?

- Dobro pitanje. Bilo je teško. Sve se dešavalo brzo, u tih nekoliko dana, Toliko sam bio srećan zbog pobede u Njujorku i proslave kod kuće. Ostaviti familiju kod kuće nikad nije lako. Došao sam svojoj drugoj familiji. To mi daje najveću radost i divne emocije da mogu da igram za svoju zemlju. Na početku sezone sam rekao, grend slemovi i igrati za svoju zemlju, to su mi prioriteti. Hoću da doprinesem koliko god mogu i evo tu smo. Cilj je ispunjen, mi smo u Top 8.

- Naravno, bio sam oduševljen što sam uspeo da dobijem pet gemova za redom. On je igrao agresivno. Bilo je izuzetno teško i vlažno. Čak je i publika počela da vrišti: "Vazduh, vazduh, hoćemo vazduh". Klima radi, ne znam šta se desilo. Verovatno su to bili najtopliji uslovi u kojima sam igrao u dvorani.

Cilj je ponavljanje 2010. kada je Srbija pobedila u Dejvis kupu. Da li je to i sada cilj?

- Značilo bi mnogo, to je naš cilj. Imali smo izuzetnu godinu 2010. kada smo uzeli Dejvis Kup. Igrali smo finale 2013. i još tri-četiri puta polufinale. Format se menja, sada je svaki poen važan. Ako ne pobedite dva meča u singlu, morate da pobedite u dublu, a mi nemamo baš mnogo dubl iskustva u timu. Pokušavamo da radimo na tome. Nadamo se da ćemo u Malagi moći da budemo kompletni, da budemo zdravi i da dobijemo pauzu da se borimo za trofej.

Srbija u subotu igra protiv Češke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike