Srbija ide u borbu za „salataru“! Nole overio plasman Orlova na finalni turnir Dejvis kupa!

15.09.2023

18:58

0

Autor: A. Š.

Najbolji teniser sveta pobedio je u odlučujućem meču Alehandra Davidoviča Fokinu

Srbija ide u borbu za „salataru“! Nole overio plasman Orlova na finalni turnir Dejvis kupa!
Viktor Troicki i Novak Đoković - Copyright Profimedia/Vicente Vidal

Srbija ponovo ide u borbu za „salataru“! Posle nekoliko godina pauze, najbolji srpski teniseri vratili su se u sam vrh Dejvis kupa, a večeras su trijumfom protiv Španije overili plasman na završni turnir prestižnog takmičenja.

Pošto je prvi poen danas doneo Laslo Đere, odlučujući meč odigrao je Novak Đoković. Prvi reket planete je maksimalno ispunio ulogu favorita i pobedom protiv Alehandra Davidoviča Fokine obezbedio Orlovima mesto u borbi za trofej Dejvis kupa - 6:3, 6:4.

Još jednom se potvrdilo nepisano pravilo da kada kod u sastavu ima Novaka Đokovića Srbija u Dejvis kupu vodi 1:0 pre početka svakog meča. Već 12 godina traje niz nepobedivosti najboljeg tenisera sveta kada na majici nosi zastavu Srbije, a protiv Davidoviča Fokine ostvario je jubilarnu 20. uzastopnu pobedu.

Tek što se sa četvrtim trofejom US opena vratio u domovinu, Nole je ekspresno spakovao opremu nacionalnog tima i pohitao u Španiju kako bi saigračima pomogao da se domogmu Malage i borbe za prestižni pehar. A sa koliko je žara Novak igrao protiv Davidoviča Fokine govori i to što se paklene dve nedelje u Njujorku nisu mogle ni naslutiti na terenu.

Pokušao je Španac da iskoristi Noletovu istrošenost, ali je naišao na zid. Strpljivo je u prvom setu srpski as čekao priliku za brejk, a kada ju je dočekao u osmom gemu i iskoristio bilo je jasno kako će se set završiti.

A onda mini drama. Napravio je Davidovič Fokina prvi brejk, poveo potom 4:1, međutim Nole je samo malo dodao gas, oduzeo rivalu dva servisa i narednih pet gemova rešio u svoju koristi, pa će tako sutršnji okršaj sa Češkom biti samo formalnost, s obzirom da su obe selekcije već osigurale plasman u četvrtfinale tamičenja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike