Marej spušta na zemlju Novakove hejtere: Đoković je najbolji i još dugo će vladati svetskim tenisom!

12.09.2023

11:14

0

Osvajač tri grend slema prognozira budućnost

Marej spušta na zemlju Novakove hejtere: Đoković je najbolji i još dugo će vladati svetskim tenisom!
Endi Marej i Novak Đoković - Copyright Profimedia

Britanac Endi Marej rekao je da je Novak Đoković trijumfom na US Openu u Njujorku dokazao da je najbolji teniser sveta, a prognozirao je i da će još dugo vladati svetskim tenisom.

Đoković je u nedelju osvojio US Open, pošto je u finalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:3, 7:6 (7:5), 6:3. Đoković je trijumfom u Njujorku stigao do 24. grend slem trofeja i tako oborio rekord koji je sam držao.

Marej kaže da će Đoković dominirati tenisom u narednim godinama.

- Na mladim teniserima je da guraju Đokovića i da ga prestignu. Međutim, ne izgleda da će to da se dogodi. Novak je veoma dugo neverovatan igrač, kao Rodžer Federer i Rafa Nadal, to je dugovečnost i koliko dugo su svi to mogli da rade.

Đoković je ove sezone osvojio Australijan open, Rolan Garos i US Open, dok je u finalu Vimbldona poražen od Karlosa Alkaraza.

- Posle Vimbldona su svi pričali da dolazi promena, ali ja sam i tad govorio da mi ne izgleda tako. Novak je osvojio prva dva grend slema i bio je jako, jako blizu u finalu Vimbldona. U nedelju je dokazao da je najbolji igrač na svetu. Kao što sam već rekao, na mladim teniserima je da napreduju i da ga prestignu. Mislim da se Novak neće zaustaviti na 24 grend slem trofeja, ali nikada se ne zna koliko će to trajati.

Britanski teniser je naveo da će Alkaraz uskoro dostići Đokovićev nivo igre.

- Fizički, motivacija, da se neko poput Alkaraza još poboljša. Španac je neverovatan igrač, on je briljantan, ali raditi ono što Novak radi je drugačije. Nije isto kao kada to radite 15-20 nedelja godišnje kao što Novak radi, svaki put kada izađe na teren. Mislim da će Alkaraz uskoro dostići taj nivo, ali smatram da ovo nije poslednji grend slem koji će Novak da osvoji.

Marej je, inače, do pre desetak godina bio smatran delom "velike četvorke" svetskog tenisa, sa Noletom, Federerom i Nadalom, ali su mu povrede uništile karijeru, tako da je ostao na "samo" tri osvojena grend slema.

Marej i Đoković su isto godište i prijatelji su od detinjstva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike