Sramota! ESPN Novaku prognozira krah u nastavku karijere!

12.09.2023

10:19

0

Autor: A. S.

Kada će se zaustaviti?

Sramota! ESPN Novaku prognozira krah u nastavku karijere!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

I dalje Novak Đoković izaziva podeljene reakcije širom sveta. Dok je u Njujorku gotovo ceo "Artur Eš" skandirao "Nole, Nole", a potom je i zvanični sajt Australijan opena nahvalio Noleta i pobrojao njegove rekorde, iz Amerike stižu nove kritike. 

Naime, nakon osvajanja 24. grend slem titule, po čemu se izjednačio sa čuvenom Margaret Kort, ESPN je objavio tekst u kome mu predviđaju mnogo slabiji nastavak karijere.

Iako je Novak jedini teniser koji je čak četiri puta osvojio po tri grend slem turnira, ESPN veruje da će u narednoj sezoni doživeti krah.

Iako ima 36 godina i dalje igra vrhunski, pa je na svim turnirima koje igra veliki favorit. Međutim, Amerikanci su pronašli nešto što im se ne dopada.

Nakon što je istakao da želi da igra do Olimpijskih igara 2028. godine u Los Anđelesu, novinarka Darsi Mejn je prognozirala da će Đoković u narednoj sezoni osvojiti samo jedan grend slem, a veruje se da će to biti Vimbldon.

Na Australijan openu priliku da trijumfuje dali su Karlosu Alkaraza, na Rolan Garosu očekivano Rafaelu Nadalu, dok su iznenadili sa izborom na US openu - Ben Šelton.

- Đoković je na Vimbldonu ove godine došao kao favorit za peti trofej u nizu i osmi ukupno, ali ga je iznenadio Alkaraz u finalu. Bio je iskren koliko mu je bilo teško jer je izgubio jer mu je taj trofej vrlo značajan, ali sada će imati još više goriva u Londonu sledeće godine. Neće dozvoliti da mu promakne ova prilika - navodi se u tekstu.

Jasno je, sve te prognoze samo dodatno mogu motivisati Noleta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike