Novak je GOAT, dominiraće još nekoliko godina! Đokovićev trijumf u Njujorku iz ugla jednog od najboljih trenera svih vremena!

11.09.2023

20:22

1

Legendarni Nikola Pilić analizirao novi Noletov korak ka besmrtnosti

Novak je GOAT, dominiraće još nekoliko godina! Đokovićev trijumf u Njujorku iz ugla jednog od najboljih trenera svih vremena!
Novak Đoković i Nikola Pilić - Copyright Profimedia

Teniski trener Nikola Pilić izjavio je da je Novak Đoković po svim pokazateljima još jednom dokazao da je najbolji igrač svih vremena. Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je titulu na US Openu, rekordnu 24. grend slem u karijeri, pošto je briljantnom igrom u finalu savladao Rusa Danila Medvedeva 6:3, 7:6 (7:5), 6:3.

- Ja, kao teniski stručnjak, mogu da kažem nešto sasvim drugo a to je da onaj meč u Dubaiju, Novak je shvatio da je Medvedev jedini igrač koji može da dobija duge poene sa njim i juče je pokazao da drugačije mora da igra da bi dobio Medvedeva - objasnio je Pilić za K1 televiziju.

MN Press
 

Dodao je da je drugi set bio izuzetno važan, gde je Novak izgubio jako puno energije, ali kada je dobio taj-brejk, dobio je i jedno samopouzdanje zbog čega je igrao treći set jako dobro. Isitiče da je Đoković shvatio da jedini igrač na svetu koji može da mu parira je Danil Medvedev, zbog čega je on morao da igra i dobar servis i dobre voleje.

- I onaj meč u Sinsinatiju sa Alkarazom je isto bio fenomenalan, jedan od najboljih mečeva koji sam ja u životu video, a gledao sam za 60 godina jako puno mečeva. Ta želja za pobedom ne izražava se u kilogramima kod Novaka, nego u tonama i to je ono što ga pravi onim što on i jeste, profesionalac - objasnio je Pilić i dodao da Đoković godinama pokazuje da kada je najgušće, on je tu izvanredno fizički i mentalno jak.

Pilić kaže da je on lično bio jako zadovoljan igrom Đokovića kod najvažnijih poena, i dodao da je Medvedev suparnik koji je fer, što je i pokazao kada su se rukovali, i da je to ono što deli prave sportiste od onih koji neverovatno loše reaguju na terenu.

Tanjug/AP
 

Kada je reč o Đokovićevoj izjavi da bi, da nije iz Srbije, bio bi dignut u nebesa pre mnogo godina u sportskom nivou, pogotovo u zapadnom svetu, Pilić kaže da zapadni mediji nisu objektivni i da su oni uzeli Nadala i Federera, a da nisu davali Novaku izloženost koju je zaslužio.

- Mi znamo da je istina ono što je Novak rekao, da je slučajno on iz neke velike zemlje, njega bi dizali u nebo, ali i ovako ga ja dižem u nebo jer je to zaslužio.

Jedan od najvećih teniskih trenera svih vremena napominje da je konkurencija u muškom tenisu danas neverovatna, ali da će se održati samo oni koji imaju te mogućnosti, talenat i sve komponente.

- Gledao sam meč 2021. godine protiv Medvedeva koji je imao neverovatnu inspiraciju, ali je juče Novakova taktika bila drugačija nego u Dubaiju. Ako bude zdrav, on će igrati još dve, tri godine - izjavio je Pilić i dodao da se Novakov ogroman teniski IQ ne može izgubiti i da ako on bude zdrav, održaće sebe i svoj nivo i sledeće godine - kazao je Nikola Pilić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike