Emotivni Novak se otvorio i održao jak govor: Pričao o ratu, teškoćama, istoriji, Kobiju...

11.09.2023

02:14

0

Autor: 24sedam

Otvorio se na terenu. Sve je pokuljalo iz njega...

Emotivni Novak se otvorio i održao jak govor: Pričao o ratu, teškoćama, istoriji, Kobiju...
Đokovićev interjvu - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Ponovo je Novak Đoković ispisao istoriju: Osvojio je rekordni 24. grend slem i potvrdio svoje mesto kao najboljeg tenisera u istoriji.

A onda je pokazao kakav je čovek, kada je trijumf posvetio Kobiju Brajantu.

Potom su ga tokom intervjua na terenu uhvatile emocije.

- Ne znam odakle da počnem, ovo meni znači sve na svetu. Možda svaki put moram da kažem, prosto živim san iz detinjstva, takmičim se na najvišem nivou u sportu koji je doneo mnogo mojoj porodici. Došli smo iz jako teške situacije tokom rata devedesetih, moji roditelji su se mnogo žrtvovali. Niko pre mene nije igrao u mojoj porodici tenis, bio je malo čudan izbor, ovo je vrlo skup sport, nije bio toliko popularan, ali vera moje porodice, moje supruge, moje dece, mog tima, ovo je vaš uspeh koliko i moj, volim vas.

Opet je ispisao istoriju:

- Pisati istoriju u ovom sportu je nešto posebno, svaki značaj te reči je poseban. Imao sam dečački san da osvojim Vimbldon, to je jedino što sam želeo, ali posle su se pojavili novi snovi i veliki ciljevi, nisam mogao da sanjam da ću biti pred vama i da ću da pričam posle 24. titule ovde.

Posle tog iskrenog otvaranja, morao je da priča o Danilu Medvedevu, svom protivniku u finalu, koji je ranije rekao da je hteo da obraduje suprugu za godišnjicu braka.

- Dosta priče o meni, Danil je mnogo toga rekao lepog o meni. Nemojte da shvatite ovo na pogrešan način, srećna vam godišnjica, da sam znao, možda rezultat ne bi bio ovakav. Da se ne šalimo, on je bio toliko dobar prema meni i mom timu, još kad je bio junior, vidi se njegova evolucija kao tima, sigurno sledi mnogo dobrih stvari i grend slem titula.  On je najautentičnija osoba, tvoji komentari, način na koji proslavljaš pobede, divno to radiš.

Majica "Mamba zauvek" i broj 24 – broj Noletovih grend slem titula i broj koji je Kobi Brajant nosio na dresu. Kako je došlo do omaža?

- Ova majica, razmišljao sam da mogu da je napravim, nikome to nisam rekao do pre nekoliko dana, pitao sam ljude iz tima da je naprave. Sa Kobijem sam mnogo pričao o mentalitetu, povratku posle povreda… Bio je bliski prijatelj, uvek je bio tu kada vam treba i uvek je pomagao na pravi način. Njegova smrt me je mnogo pogodila, on je nosio 24 broj kada je završio karijeru, mislio sam da je ovo lep momenat da pokažemo da ga pamtimo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike