"Novak ima 23 grend slema, a ja samo jedan - ovaj": Medvedev zna šta da očekuje u duelu sa Srbinom

09.09.2023

21:30

0

Autor: P.K.

"Đoković je posle poraza samo bolji, znam šta treba da radim"

"Novak ima 23 grend slema, a ja samo jedan - ovaj": Medvedev zna šta da očekuje u duelu sa Srbinom
Danil Medvedev - Copyright Profimedia

Nakon što jesprečio očekivano finale US Opena Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, Danil Medvedev sada ima novi cilj – da zaustavi Srbina na putu ka četvrtoj tituli US Opena i 24. grend slemu.

Zna Rus vrlo dobro šta ga očekuje protiv Noleta, ali i te kako ima čemu da se nada, jer je već jednom pobedio Novaka u finalu ovog grend slema.

- Izazov je igrati protiv čoveka koji je osvojio 23 grend slema, a ja imam samo jedan. Kada sam ga ovde pobedio, uspeo sam da igram bolje od sebe i moram to da ponovim. Nema druge.

Biće to treći susret Medvedeva i Đokovića ove godine – obojica imaju po pobedu – ali i treći put da u finalu grend slema. Te mečeve, na Australijan openu i US openu 2021, takođe su podelili , pri čemu je Đoković pobedio u Melburnu, a Medvedev kasnije osujetio Srbina u pohodu na kalendarski grend slem.

Na pitanje šta misli da može da iskoristi iz te pobede od pre dve godine, Medvedev je rekao da će Đokovićev poraz tamo samo učiniti da bude još bolji.

- Jedini način na koji to mogu da iskoristim jeste… Znajući da Novak nikad nije isti posle poraza. Tako da je drugačiji. To je samo drugačiji mentalitet. Zato ima 23 grend slema, koliko god Mastersa 1000, nedelja na prvom mestu… Tako da moram da iskoristim znajući da će biti 10 puta bolji nego što je bio tada. A ja moram da budem 10 puta bolji nego tada ako želim da ga i dalje pobedim. To ću pokušati da uradim.

Dok Medvedev pokušava da postane višestruki šampion grend slema, Đoković je ponovo u trci za 24. grend slem titulom. Ako pobedi, biće najstariji igrač koji je osvojio US Open u Open eri. Nakon toliko godina uspeha, kaže da je sada u drugačijem mentalnom prostoru, svestan značaja ovih trenutaka i da ne zna koliko će još dobra vremena trajati.

- Cenim ove prilike i šanse za osvajanje još jednog slema više nego što sam možda cenio pre 10 godina, jer sam tada osećao: "Hej, još imam prilično godina ispred sebe". Ne znam koliko ih sada imam ispred sebe, ili ne znam koliko godina u kojima ću igrati četiri slema u celoj sezoni imam ispred sebe. Naravno da sam svestan prilike. Ali pokušavam da pristupim meču u nedelju kao svakom drugom meču sa namerom da pobedim, i igraću protiv svog protivnika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike