Ništa od finala Novaka i Alkaraza! Medvedev pomrsio konce aktuelnom šampionu!

09.09.2023

07:13

0

Autor: A. S.

Španac je morao da prizna da ima i boljih

Ništa od finala Novaka i Alkaraza! Medvedev pomrsio konce aktuelnom šampionu!
Alkaraz i Medvedev - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Iznenađenje ili ne, ali u finalu US opena nećemo gledati najavljivani okršaj najboljeg tenisera današnjice Novaka Đokovića i mladog, još uvek prvog na ATP listi i aktuelnog šampiona ovog turnira, Karlosa Alkaraza.

Rus Danil Medvedev je u polufinalu u Njujorku savladao Španca sa 3:1 (7:6 (3), 6:1, 3:6, 6:3) i nakon spektakularne borbe koja je trajala tri i po sata, otišao na megdan Novaku.

Iako su još pre početka poslednjeg grend slema u sezoni svi očekivali finalni okršaj Alkaraza i Đokovića, kako bi se konačno ukrstila koplja najboljih iz svojih generacija, ipak ćemo morati da sačekamo. 

Španac jeste bio favorit u duelu sa Medvedevim, ali mu je Rus milo za drago vratio za poraze na Vimbldonu i Indijan Velsu.

Prvi set je protekao u ujednačenoj igri, pa je usledio taj-brejk, a tamo je, pri rezultatu 3:3, usledila serija Medvedeva, za vođstvo. To je dalo dodatnu snagu Danilu, koji je u nastavku "počistio" Rusa.

Bilo je jasno da neće slaviti tako lako, sa "nulom", pa se Španac probudio i već na stratu trećeg seta uzeo servis rivalu. Brejk je čuvao do kraja seta i tako smanjio zaostatak, ali je u četvrtom propustio ključnu priliku u trećem gemu, kada je ispustio dve brejk lopte.

Medvedev se nije kockao, stigao je do brejka u šestom gemu, a iako se mučio da privede meč kraju i to na svoj servis, na kraju je iskoristio četvrtu meč loptu i otišao u veliko finale.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike