Nole otvoren posle plasmana u finale US opena: Zbog ovoga ustajem svako jutro, još imam šta da pružim tenisu!

09.09.2023

00:19

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser savladao Amerikanca Bena Šeltona u polufinalu poslednjeg grend slema sezone

Nole otvoren posle plasmana u finale US opena: Zbog ovoga ustajem svako jutro, još imam šta da pružim tenisu!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Još samo jedan korak deli Novaka Đokovića od rekordnog 24. grend slem trofeja. Srpski as večeras se plasirao u finale US opena, savladavši domaćeg igrača Bena Šeltona u tri seta.

- Prvo, još jednom da odam priznanje publici, cenim što ste ovde i pružate podršku. Ovo su mečevi zbog kojih i dalje ustajem svako jutro, oni me inspirišu i pokušavam da radim naporno kao što rade mladi igrači – rekao je Nole na terenu „Artur Eša“ odmah posle meča i dodao:

- Grend slem turniri najviše se računaju u našem sportu, motivišu me da igram najbolji tenis. Četvrtfinale, pa polufinale sam igrao protiv domaćih igrača, nije to lako. Bilo je na kraju, u trećem setu, brejk, pa ribrejk, mogao je set da ode na bilo koju stranu. Veoma sam zadovoljan zbog ove pobede – priznao je Nole.

Iako je u finišu trećeg seta morao da spašava servis, čiji je gubitak značio i odlazak u četvrti set, Nole je sačuvao smirenost i u taj-brejku došao do pobede.

- Disciplina je sve. To je kombinacija discipline, volje uma… Imate ciljeve koje postavljate, kratkoročne i dugoročne. Toliko godina igram ovaj sport i blagosloven sam da sam postigao mnogo toga, ali mislim da imam još nešto da pružim, da je ostalo još nešto u mojim nogama. Još jedno grend slem finale, ne mogu biti srećniji od onoga gde se sada nalazim.

Novaku sada predstoji da sačeka rivala u nedeljnom finalu, a večeras se u drugom polufnalu sastaju Danil Medvedev i Karlos Alkaraz.

- Očekujem najteži meč turnira za mene, ko god bude na drugoj strani mreže. Obojica su fantastični igrači u sjajnoj formi. Danil me je ovde pobedio pre nekoliko godina u finalu, jedan je od najstandardnijih igrača ovde u poslednjih četiri ili pet godina. Karlos, to što je uspeo da uradi sa samo 20 godina je fantastično. Neverovatan je igrač. Biće jedan meč za uživanje da ga gledam, s nogama u vazduhu, kokicama i uz neko piće – zaključio je uz osmeh Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike