Novak počeo operaciju Njujork: Nasmejan i u lepom društvu Đoković kreće ka kalendarskom slemu (FOTO)

23.08.2021

05:52 >> 06:34

0

Jak prvi trening u Americi

Novak počeo operaciju Njujork: Nasmejan i u lepom društvu Đoković kreće ka kalendarskom slemu (FOTO)
Copyright Profimedia.rs

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković odradio je pripreme u Marbelji i stigao u Sjedinjene Američke Države.

Cilj je jasan – osvojiti i četvrti najveći turnir u sezoni, podići trofej u Njujorku i postati prvi teniser posle čuvenog Roda Lejvera koji je uspeo da u jednoj godini pohara Melburn, London, Pariz i Njujork.

Kalendarski slem izgleda kao realnost, a Nole je odamh po stizanju u SAD otišao na teren kako bi počeo sa prilagođavanjem na vremenske uslove i podlogu.

A tamo ga je dočekao prelepi osmeh zemljakinje i koleginice Olge Danilović, pa je ovaj susret morao da bude zabeležen. Sa srpskim teniserima radio je i Vasek Pospišil.

Printscreen Instagram

– Jak prvi trening u Njujorku – napisao je najbolji teniser sveta uz fotografiju, a Kanađanin kratko dodao:

– Pozitivna energija za početak puta.

Grend slem u Njujorku počinje za sedam dana, a Đoković pored jasnog cilja za osvajanje trofeja, ima i dodatni motiv da Amerikancima pokaže kako su ga prošle godine “namestili” i kako je diskvalifikacija zbog toga što je potpuno nenamerno pogodio linijskog sudiju lopticom bila jedna velika sportska nepravda.

Pročitajte još:

Đoković pored kaledanrskog slema u Njujorku juri i 21. titulu na jednom od četiri najveća turnira, a ukoliko uspe u toj misiji osamiće se na lsiti rekordera pošto trenutno Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju po 20. najvećih trofeja, baš kao i naš as.

Trofej u Njujorku značio bi da će Đoković još dugo biti nedodirljiv i na ATP listi, te da bi Srbin trebalo bez mnogo problema da 2022. godinu dočeka kao najbolji teniser sveta, a kako se u januaru igra u Australiji, u kojoj je Novak apsolutni vladar, može se očekivati dug boravak na tronu našeg šampiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike