Novak ima šansu za kalendarski Grend slem: Nekada najbolja teniserka tvrdi, Nadal nije najveći Đokovićev rival, već...

21.08.2021

14:50 >> 18:05

0

US open je na programu od 30. avgusta do 12. septembra

Novak ima šansu za kalendarski Grend slem: Nekada najbolja teniserka tvrdi, Nadal nije najveći Đokovićev rival, već...
Copyright Profimedia/Tanjug/AP

Žastin Enan nije iznenađena odlukom Rafaela Nadala da okonča tekuću sezonu, između ostalog i predstojeći US open. Nadal je preskočio deo sezone na travi, zatim zaigrao u Vašingtonu, a onda se povukao sa Mastersa u Torontu u Sinsinatiju.

Španac, nekada prvi na ATP listi, sada četvrti je imao problema sa stopalom.

– Nije to bilo iznenađenje, znali smo da bi to moglo da se dese. Način na koji je napustio Rolan Garos, videli smo da mu je bilo teško. Sada vidimo kako nova generacija gura, i Rafa mora da bude u najboljoj formi ako želi da se takmiči – kazala je Belgijanka, 39-godišnja Belgijanka, nekada prvoplsirana na WTA listi, a sada stručni komentator na Jurosportu.

pročitajte još:

Enan je pričala i o Novaku Đokoviću, najboljem srpskom i svetskom teniseru. Za Belgijanku, osvajačicu sedam Grend slem trofeja Nadal nije Novakov najveći takmac trenutno. Ako Srbin osvoji trofej u Njujorku, njegov će biti kalendarski Grend slem.

 

Na US openu neće učestvovati ni Rodžer Federer.

– Novak je veovatno znao da oni ne bi bili njegovi najveći protivnici. Naravno, Rafa je Rafa i uvek kada igra može da napravi razliku. Ali znamo i da mu je potrebno da igra, da se pripremi za mečeve.

I njemu bi bilo teško da bude u dobroj formi i da bude u stanju da pritisne Novaka koji i dalje ima samopouzdanje iako je poražen na Olimpijskim igrama. Mislim da to neće mnogo menjati situaciju za njega, jer zna da i dalje postoje ostali teški protivnici koje mora da pobedi na US openu. Kao i da se koncentriše na sebe – zaključila je Enan.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike