Đoković o sebi nikada nije pričao na ovaj način! A onda je pomenuo i košarkaše! (VIDEO)

29.08.2023

08:10

0

Autor: G. F.

Zanimljive izjave najboljeg svetskog tenisera posle prvog trijumfa u Njujorku

Đoković o sebi nikada nije pričao na ovaj način! A onda je pomenuo i košarkaše! (VIDEO)
Novak Đoković - Copyright YouTube/US Open Tennis Championships

Savladao je Novak Đokovića Francuza Aleksandra Milera sa 3:0 na startu US opena i vratio se na prvo mesto ATP liste.

Reći ćemo da se vratio na svoje mesto jer je bez dileme najbolji igrač u istoriji teniske igre. A taj povratak su svi želeli uživo da vide.

Nakon premijernog meča u Njujorku, Đoković je na konferenciji za medije govorio svojoj igri na način na koji zaista nismo navikli. Ali je svakako prijalo čuti te reči.

- Odigrao sam odlično. Izašao sam na teren sa puno uzbuđenja i nestrpljenja. Dve godine je prošlo od finala. Za sada sve ide savršeno. Titula u Sinsinatiju, prvi meč ovde prošao izvanredno. Prva dva seta izvanredna, treći set je pao malo nivo igre. Odigrao sam na jako visokom nivou. Nadam se da ću održati nivo igre i intenziteta. Koncentrisan sam. Počeci mečeva na poslednja dva Grend slema nisu bili baš najbolji u poređenju sa Australijan openom. Ovde mi je dodatni fokus da izađem sa visokim nivoom tenisa i intenziteta. To se i ostvarilo - rekao je Đoković, koji je otkrio da i pored ogromnog iskustva uvek oseća nešto posebno pred početak US opena:

- Znao sam da će biti kasno veče za mene, da će kasno krenuti meč, ali sam bio uzbuđen da se nađem ovde. Bio sam uzbuđen godinama da se nađem na najvećem stadionu noćnu sesiju. Ceremonija je trajala duže nego što sam hteo, ali je bilo veliko uživanje da izađem na teren. Moje izdanje je pokazalo kako sam se osećao, gotovo savršen prvi set, imao sam odgovor na svaki njegov potez. Ukupno sam veoma zadovoljan kako sam igrao, nadam se da mogu da zadržim taj nivo. Početak je turnira, ali mi se sviđa kako to izgleda.

Najbolji svetski teniser zatim je imao i poruku za navijače u Srbiji, a u vezi sa Mundobasketom na kom Orlovi igraju.

- Pratim naravno, obožavam košarku, imam puno prijatelja košarkaša, imam prijateljski odnos sa kapitenom. Nisam stigao da ih gledam jer je vremenska razlika veoma velika, ali pratim sve što se događa. Želim im da održe dobru energiju i timsku atmosferu i da što manje obraćaju pažnju na komentare i distrakcije. Ne pričam o košarci kao stručno lice, ali mi je krivo što mnogi daju sebe za pravo da kritikuju momke, da ih otpisuju i pre nego što počne turnir. Mi smo veoma uspešna košarkaška nacija, jedna od najuspešnijih, drago mi je da su ispod radara. Tada imaju šansu da dokažu koliko su dobri!

 

 

Novak je u centru poažnje bio i na terenu po završetku meča, a u video snimku iznad možete videti kako se snašao kada je dobio pitanje o čuvenim imitacijama.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike