Upoznajte prvog Đokovićevog protivnika! Do titule došao preko Srbina, Alkaraz ga izbacio, a trenirao je i sa Federerom (FOTO)

25.08.2023

07:55

0

Autor: D. N.

Protiv Francuza naš najbolji teniser nije igrao nikada do sada

Upoznajte prvog Đokovićevog protivnika! Do titule došao preko Srbina, Alkaraz ga izbacio, a trenirao je i sa Federerom (FOTO)
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković će u prvom kolu US opena igrati protiv Francuza Aleksandra Milera, određeno je žrebom u Njujorku. Do sada se nisu sastajali.

Ko je Miler, pročitajte u naednim redovima. Rođen je 1997. godine, a trenutno je na 85. mestu ATP liste. Nabolji plasman u karijeri bilo mu je 76. mesto i to ove godine. Profesionalac je postao 2014. godine, ali još nema ATP trofej. Međutim, ako računamo ITF i turnire na čelendžerima ima 17 trofeja, računajući i singl i dubl konkurenciju ima ih 17.

Zanimljivo je da je prvu titulu na Čelendžerima osvojio prošle godine, kada je u finalu u francuskom mestu Bloa pobedio našeg Nikolu Milojevića.

Prošle godine se probio među prvih 100, posle finala u Marakešu.

Kada je reč o učešćima na Grend slemovima, na Australijan openu i Viimbldonu je stizao do drugog kola, a na Rolan Garosu do prvog. Na US openu, ovo mu je prvo učešće u glavnom žrebu, pošto je bio zaustavljen u kvalifikacijama.

Na Grend slemu u Londonu u glavnom žrebu je debitovao ove godine i u prvom kolu pobedio zemljaka Artura Rinderkneha, ali je onda u drugom kolu "naleteo" na kasnijeg šampiona, Karlosa Alkaraza.

Svojevremeno se i pohvalio kako je trenirao sa Rodžerom Federerom, u Dubaiju.

Ako bi Đoković eliminisao Milera, u drugom kolu turnira u "Velikoj jabuci"  rival bi mu bio pobednik duela Bernabe Zapata Miraljes - Etan Kvin.

Bonus video

Srpski Atletski Savez

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike