Novaku godine ništa ne mogu: 36 je novih 26 – sjajno je biti deo ove nove generacije!

14.07.2023

17:47

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser plasirao u 35. grend slem finale i braniće krunu na Vimbldonu

Novaku godine ništa ne mogu: 36 je novih 26 – sjajno je biti deo ove nove generacije!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u svoje 35. grend slem finale. Drugi reket planete u tri seta je savladao Janika Sinera i u nedelju će protiv Danila Medvedeva ili Karlosa Alkaraza braniti tron na Vimbldonu.

- Polufinale mora da bude gusto i da bude tenzije. Tri gusta seta, iako to možda ne pokazuje konačan rezultat. Vrlo neizvesno, treći set je mogao da ode na njegovu stranu, imao je 15:40 na 5:4, nekoliko drugih servisa, ali je promašio nekoliko udaraca i dozvolio mi da dođem do taj-brejka – kazao je Nole odmah posle meča uz čestike italijanskom teniseru.

- Bilo je mnogo pritiska, na početku trećeg seta sam ima šanse, ali je pokazao zbog čega je jedan od lidera buduće generacije i jedan od najboljih tenisera sveta već sada. Sjajno je biti deo te nove generacije.

Pričao je Nole već o naletima mladih nada svetskog tenisa na njega, ali je i protiv 14 godina mlađeg Sinera dokazao da je nova generacija još daleko da ga ozbiljnije ugrozi.

- Voleo bih da verujem da igram svoj najbolji tenis karijere u ovom trenutku. Mi smo deo individulanog sporta, morate da se uzdate u sebe i da dođete u najbolje fizičko i mentalno stanje pre nego što izađete na teren. Pokušavam da ne gledam na godine kao na faktor koji bi mogao da odluči ishod meča, naprotiv. 36 je novih 26 i dobar je osećaj. Osećam puno motivacije, inspirisan sam da igram tenis. Ovaj sport je dao mnogo meni, mojoj porodici i timu. Večito sam zahvala i pokušaću da uzvratim uslugu ovom sportu koliko mogu.

Osvrnuo se Nole ukratko i na detalj koji je obeležio ovo finale i odluku glavnog sudije da ga kazni zbog ometanja protivnika.

- Ometanje danas u meču je moglo da promeni njegov kurs. Osećao sam se veoma nervozno posle te odluke sudije, ali nekako sam se regrupisao i verovatno prvi put u mojoj karijeri mi se desilo tako nešto. Inače nemam taj izduženi „krik“, možda je bio eho, ali nisam se osećao kao da sam imao ometanje prema rivalu, ali to je sudijska odluka bila i ja to moram da poštujem – rekao je Novak uz kratak komentar drugog polufinala u kojem se nešto kasnije sastaju Danil Medvedev i Karlos Alkaraz.

- Fokusiraću se na odmor i oporavak, ali ću i gledati dva sjajna igrača. Obojica igraju sjajan tenis, uživaću u meču sa stola za masažu – kazao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike