Skandal na Vimbldonu! Alkarazov tim snimao Novakov trening!

11.07.2023

12:24

0

Autor: A. S.

Igračima je ugrožena privatnost

Skandal na Vimbldonu! Alkarazov tim snimao Novakov trening!
Novak Đoković i Karlos Alkaraz - Copyright Profimedia

U delu kompleksa Vimbldona određenom za treniranje i pripremu igrača za naredne mečeve, mnogo je radoznalih, koji bi da isprate svaki potez najvećih teniskih zvezda. Pritom, među njima nije samo novinara i publike, već i potencijalnih igrača.

Tako su tokom jučerašnjeg dana, zajedno na terenu bili i Novak Đoković i Karlos Alkaraz, trenutno veliki rivali za prvo mesto na ATP listi, ali i za titulu u Londonu, a kako je srpski teniser istakao, nedostaje privatnosti. Jasno je i zašto, naročito što je u jednom trenutku neko iz tima Španca snimao Novakovu pripremu.

- Okolnosti su takve da na treninzima nemamo privatnost, iako bih ponekad voleo da imam više privatnosti. Onda to daje više mogućnosti da isprobam neke stvari, da komuniciram jasnije sa svojim timom - rekao je Đoković i dodao:

- Činjenica jeste da nisi u potpunosti opušten na treningu. Znaš da su tu tvoji rivali, znaš da svi gledaju preko ramena šta se događa, na čemu radiš. Svaki udarac se meri, procenjuje i ocenjuje. To kroz neku analizu sutra utiče na eventualni susret sa Alkarazom ili bilo kim.

Kako je srpski teniser istakao, on treningu prilazi kao da je meč.

- Taj isti intenzitet unosim na trening. Ponekad je atmosfera ležernija ako se bolje osećam, napetija ako se loše osećam. Suština je ta da svojim rivalima ne želiš da odaješ utisak da ti je slabo, da si nervozan, da ne ide. Činjenica jeste da smo svi veoma usredsređeni - zaključuje Đoković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike