Novače, ti si Bog - Srbin se plasirao u deveto finale Vimbldona!

14.07.2023

17:25

0

Srpski teniser u polufinalu pobedio Janika Sinera sa 3:0'

Novače, ti si Bog - Srbin se plasirao u deveto finale Vimbldona!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Novak Đoković se plasirao u peto finale zaredom, ukupno deveto na Vimbldonu i tako još jednom dokazao da je najbolji teniser svih vremena.

Nole je u polufinalu pobedio Janika Sinera sa 3:0 (6:3, 6:4, 7:6) i za novi trofej na prestižnom grend slemu čeka će boljeg iz meča između Medvedeva i Alkaraza, koji se igra nešto kasnije.

Svaka čast majstore, i bez obzira na to što nije pokazao vrhunski tenis, Đoković je još jednom uspeo da savlada protivnika, koji je hrabro odigrao meč i time pokazao da nije slučajno na osmom mestu na ATP listi.

Ovo je bio meč živaca, u kojem je srpski teniser još jednom pokazao da je menatlno ubedljivo najjači, i to se videlo u duelu sa Italijanom u odlučujućem trenucima, kad se lomio rezultat, pre svega u taj brejku trećeg seta.

Đoković će veoma brzo zaboraviti ovaj duel, i počeće pripreme za finale, bez obzira na tome ko mu bude na drugoj strani mreže.

Kao što je rekao odmah posle okršaja, malo će uživati u ledenoj kupki i masaži, ali istovremeno će gledati i meč između Alkaraza i Medvedeva.

Što se tiče samog duela protiv nezgodnog Sinera, definitivno Nole nije pokazao svoje najbolje izdanje, ali najvažnije da je iz takve igre uspeo da izađe kao pobednik. S

Samo možemo da kažemo svaka čast momčino, ljudino, i da držimo fige da ćeš u nedelju osmi put podići pehar u Vimbldonu, bez obzira na to ko bude na drugoj strani mreže.

Blog uživo:

7:6 - Kraj - Nole se plasirao u deveto finale Vimbldona.

6:6 - Odluka pada u taj brejku. Ili Novak ide u finale ili Siner ostaje u igri i smanjuje vođstvo na 2:1.

5:6 - Italijan je sigurno obezbedio taj brejk, dok će Nole imati šansu da ostane u trci za osvajanje svog gema, čime bi imao šansu da u taj brejku osvoji treći set i tako sxe domogne petog finala na Vimbldonu.

5:5 - Uh, lakše se diše. Imao je Siner dve set lopte, činilo se da će Đoković izgubiti svoj gem, ali to se ipak nije dogodilo. Nole ostaje u trci. Velika borba se nastavlja.

4:5 - Novak servira da ostane u trci, a Janik da osvoji set i tako smanji vođstvo na 2:1. Videćemo ko će biti bolji u ovom gemu.  

4:4 - Definitivno najneizvesniji set u dosadašnjem delu meča. Da li je vreme za brejk, nadamo da je Nole u stanju da upravo sada uradi to i tako stigne do gema od novog finala Vimbldona.

3:4 - Najlkaše osvojen gem Janika u trećems setu. Đokoviću nije dozvolio da osvoji ni poen, ali nema predaje.

3:3 Dobar gem za Đokvić, nije bilo previše neizvesnosti. Tako da nema ni dalje brejka. Da li će Noletu uspeti da na servisu Sinera da prvi stigne do brejka. Italijan servira sa novim loptama. 

2:3 - Nastavlja se egal meč u trećem setu. Svako je siguran na svom servisu, nadamo da će taj niz prvi prekinuti Đoković. Nastavlja se borba u ovom delu duela između Srbina i Italijana. 

2:2 - Nije bio jednostavan gem, ali najvažnije da je Nole odbranio svoj gem i u narednom će pokušati da napravi brejk na servis Sinera. 

1:2 - Baš šteta. Imao je Đoković tri brejk lopte, ali Siner je odličnim servisima uspeo da osvoji gem i tako ostane u trci. Nole retko kad ispušta ovakve šanse, nadamo se da ga ovo neće poremtiti.

1:1 - Nole asovima osvaja prvi gem u trećem setu. Zašto tako ne bi nastavio u trećem setu i da tako izbori i peto finale zaredom. Nadamo se tome Srbine.

0:1 - Siner bolje krenuo treći set, siguran na svom servis. Ali, sada na red dolazi Đoković. Ajmo, još malo i smeši se novo finale Vimbldona,

Kreće treći set:

6:4 - Ne može bolje. Đoković osvaja i drugi set, tako da je sve bliži finalu Vimbldona. Nadamo se da se ovakva prilika neće ispusttiti, pogotovo kad se zna kakav je Nole kada ima prednost dva seta. 

5:4 - Smanjuje Siner, ali Đoković servira za drugi set, deli ga još jedan gem.

5:3 - Najvažnije da je odbranio svoj gem, još jedan ga deli od osvajanja i drugog seta!

4:3 - Šteta. Imao je Nole dve brejk lopte, činilo se da je i ovaj set završen. Međutim, tako nije mislio Siner, koji je osvojio svoj servis i tako ostao u trci za osvajanje drugog seta.

4:2 - Mučio se Nole na svom servisu, ali posle velike borbe, Đoković stiže do četrvtog gema i tako je sve bliži osvajanju i drugog seta. Ajmo, još malo Srbine.

3:2 - Gem za Sinera, i smanjio prednost, ali najvažnije da Đoković i dalje ima brejk prednosti. 

3:1 - Kakva mentalna snaga Đokovića, potvrdio je brejk, iako je sudija u dva navrata kaznio Novaka. Nole je još jednom pokazao da mu niko ništa ne može. Kod srpskog tenisera proradio inat, a to je na svojoj koži najbolje osetio Italijan. 

 

 

2:1 - Kad je bilo najvažnije, Nole i u drugom setu stiže prvi do brejka. Šampionska igra srpskog tenisera. Samo ovako nastavi Đokoviću

1:1 - Nole se dosta mučio da stigne do prvog gema u drugom setu, ali posle velike borbe ostvario je taj cilj. Nema dileme da Đokovića očekuje još veća borba, kako bi se još više približio finalu. Italianj se pokazao kao nezgodan protivnik.

0:1 - Na početku drugog seta, Siner ga bolje počinje i osvaja prvi gem u ovom delu meča. 

Kreće drugi set:

6:3 - Nole šampionski do prvog seta. U ovom gemu je imao čak četiri asa, i tako još jednom pokazao kad je najvažnije da igra najbolje, iako mu tokom prvog seta nije išao servis.

5:3 - Biti ili ne biti u ovom delu meča. Đoković servira za osvajanje prvog seta.  

5:2 - Novak je na korak od osvajanja prvog seta. Od toga ga deli još jedan gem. Držimo fige.

4:2 - Siner bez većih problema osvaja drugi gem u prvom setu i to bez izgubljenog poena. Ulazimo u samu završnicu ovog seta. Noleta deli još dva gema da ga osvoji.

4:1 - Ponovo je Siner imao šansu da napravi brejk, ali Nole je još jednom pokazao zašto je najbolji svih vremena. Ovo će sigurno dosta uticati na moral Đokovića. Samo ovako nastavi.

3:1 - Siner se upisao u meču, osvojio je prvi gem u meču. Dobio aplauz od publike na Centralnom terenu.

3:0 - Nole mašina, već ima prednost brejka, i time pokazao da je apsolutni favorit u duelu sa Sinerom.

2:0 - Nije moglo bolje, Đoković prvi do brejka. Samo neka tako nastavi. Srbin je pokazao šta ga samo zanima u ovom meču.

1:0 - Dobro je. Nole se mučio u prvom gemu, Siner ga prilično namučio, ali najvažnije da je Đoković uspeo da osvoji svoj servis. Italijan se već na početku pokazao kao ozbiljan protivnik.

Kreće meč:

Počelo zagrevanje, Nole će prvi servirati

Obojica igrača izašli na teren dočekani ovacijama publike na Centralnom terenu

- Đoković već stigao na Centralni teren gde ga uskoro očekuje okršaj protiv Italijana. Tu će uraditi poslednje taktičke zamisli pred polufinale.

BONUS VIDEO:   

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike