Novaka za to više nije briga! Pričaju da je zlikovac, a ne dobija dovoljno zasluga – ne onoliko koliko zaslužuje!

13.07.2023

22:37

0

Autor: A. Š.

Viktorija Azarenka nije želela da dopusti da se srpski as proglasi negativcem i kao neko ko je sam kriv za odnos koji pojedinci imaju prema njemu

Novaka za to više nije briga! Pričaju da je zlikovac, a ne dobija dovoljno zasluga – ne onoliko koliko zaslužuje!
Viktorija Azarenka i Novak Đoković šampioni Australijan opena 2014. godine - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sigurno gazi ka 24. grend slem trofeju. Drugi reket planete igra u petak protiv Janika Sinera polufinale Vimbldona na kojem je četvorostruki uzastopni šampion.

Iako je u Parizu postao najtrofejniji grend slem teniser svih vremena, iako ima odličnu priliku da osvoji kalendarski slem, Nole se i ove sezone susreće sa brojnim nipodaštavanjima, a tome je na put rešila da stane Viktorija Azarenka.

Beloruska teniserka je tokom intervjua sa Sajmonom Džordanom imala jedan segment razgovora sa Novaku, za kojeg je najpre istakla da ne dobija dovoljno zasluga za ono što je ostvario u dosadašnjoj karijeri.

- Barem ne onoliko koliko zaslužuje. Rodžer je elegantan, ima neverovatan talenat, verovatno je najtalentovaniji od sve trojice. Rafa je borac punog srca. Novakov um? Nikada nisam tako nešto videla ni kod jednog sportiste – kazala je Azarenka, pa dodala:

- Suočava se sa mnogim kritikama. Okej, neke stvari sam izazove, ali mora da se poštuje njegov stav. Ne odustaje od onoga u šta veruje. Mogu da se složim ili ne, ali takav je. Njegov um, ta vrsta discipline, odlučnost. Stvarno ne dobija dovoljno zasluga i stvarno sam oduševljena njime.

Nije Azarenka želela da dopusti ni da prođe novinarska konstatacija kako je „Nole zaslužio određene stvari“.

- Njegova radna etika, disciplinovanost. Vidi se taj uticaj Istočne Evrope. Karakter, pričaju da je zlikovac, ali ja mogu da ga razumem. Postoje dvostruki aršini za neke. Za njega, da održi taj dobar imidž morao bi da radi mnogo više od Rafe i Rodžera. Tako je u mojim očima, Nadal i Federer, kao da ne mogu da urade ništa loše, sve što oni urade je podržano, dok za Novaka deluje kao da se konstantno penje uzbrdo.

Na kraju, Beloruskinja je istakla promenu kod Đokovića koju su i mnogi njegovi navijači primetili – posebno izraženo u tekućoj sezoni.

- Osećam da, kada je bio mlađi, da je hteo da bude više voljen. Sada je prestao da razmišlja o tome, nije ga više briga za to. Nešto se promenilo – kazala je Viktorija Azarenka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike