Nole, nisi jedini o koga se Vimbldon ogrešio: Porodica Endija Marija besna na Engleze zbog jedne slike (FOTO)

22.06.2023

13:22

0

Autor: D. P.

Škoti ljuti, baš

Nole, nisi jedini o koga se Vimbldon ogrešio: Porodica Endija Marija besna na Engleze zbog jedne slike (FOTO)
Nole, Rafa i Rodžer - Copyright Tanjug/AP, Profimedia

Porodica najboljeg britanskog tenisera Endija Marija užasnuta je umetničkim delom Vimbldona na kojima su oslikani današnji velikani igre, bez 36-godišnjeg Škota.

Vimbldon je podelio sliku na kojoj se nalaze trojica najvećih - Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, pa Karlos Alkaraz i Janik Siner kao predstavnici nove generacije, dok su u pozadini Martina Navratilova, Kris Evert, Borg...

Svi su tu osim onog koji je Britaniji doneo trofej Vimbldona koga su na Ostrvu čekali 77 godina.

Prvi je svoju ozlojođenost pokazao Endijev brat Džejmi koji je na Instagramu postavio pitanje "Ol Ingland klubu" gde je njegov brat na slici.

- Mislim da je bio deo velike četvorke deset godina, možda i više. Očigledno je bio "broj 1" na svetu, a onda je povredio kuk, i od tada mu je teško. Ali on je pobedio u singlu dva puta u neverovatnoj eri tenisa i došao do još jednog finala. Mislio sam da je to malo, posebno sa svime što je doneo na turnir tako dugo. Cela zemlja je bila uz njegova na putu da pokuša da postane šampion, ali eto - objasnio je Mari.

Ujak tenisera Najal Erskin bio je žustriji od svog sestrića:

- Užasno na svim nivoima. Tvorac vaše i britanske istorije nigde se ne vidi. Trebalo bi da se stidite sami sebe.

Dve sestre Vilijams, Venus i Serena, su među najmanje istaknutim ličnostima, uprkos tome što su osvojile 12 titula na Vimbldonu u pojedinačnoj konkurenciji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

Inače, nekorektnost Vimbldona u svojim komunikacijama sa navijačima nije novina. U promotivnom spotu za ovogodišnje takmičenje, aktuelni šampion se pojavljuje na samo jednu sekundu, dok svih ostalih ima dovoljno dugo, iako ne zaslužuju toliki prostor.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike