Nole ušao u večnost: Ceo svet se klanja Srbinu - kako i ne bi kad je postao GOAT!

12.06.2023

12:08

0

Autor: Milan Nastić

Đoković je definitivno postao najbolji teniser svih vremena, osvajanjem 23. grend slem titule

Nole ušao u večnost: Ceo svet se klanja Srbinu - kako i ne bi kad je postao GOAT!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP/Jean-Francois Badias

Novak Đoković je od 11. jun 2023. godine i zvanično ušao u istoriju tenisa kao igrač sa najviše osvojenih grend slemova - stigao do brojke 23, i tako iza sebe ostavio Rafu Nadala, koji ima titulu manje!

Nole je ušao u večnost belog sporta, a ceo svet samo bruji o srpskom teniseru i njegovom neverovatnom uspehu, čime je postao GOAT.

Najbolji pokazatelj je da je svetski džet set juče bio prisutan na Filipu Šatrijeu kako bi svi oni bili svedoci istorije koju je napisao Đoković.

Šta reći o čoveku koji obara sve rekorde u tenisu, a osvajanje Rolan Garosa je samo šlag na tortu.

Krenimo redom, njegov pohod ka vrhu krenuo je 2008. godine osvajanjem Australijan open, onda sledi pauza do 2011. godine.

Posle toga kreće dominacija Novaka Đokovića, "padali" su redom Vimbldon, US Open, Rolan Garos, da su njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafa Nadal samo mogli da pruže ruku srpskom igraču.

Iako su mnogi bili skeptični vezani za njegove domete, ističući da su Španac i Švajcarac najbolji dvojac koji je tenis ikada imao, tako nije mislio Nole, koji je napornim radom dokazao suprotno, i time dokazao koje je najbolji teniser svih vremena.

Ipak, treba istaći, što je i sam Đokovića govorio mnogo puta, da su ga upravo Nadal i Federer motivisali da bude bolji, ko zna kako bi se razvijala njegova karijera da nije bilo Rodžera i Rafe.

Iz godine u godinu Đoković se dokazivao, osvajao najveće turnire, a Rolan Garos je samo kruna njegovog mukotrpnog rada poslednji 15 godina.

Noletova superiornost je toliko očigledna, a ovo laskavo priznanje dobija još više na značaju kad se zna da je srpski teniser ušao u 37. godinu, ali to se u njegovoj igri i ne primeti, čak si većina teniskih stručnjaka mišljenja da Đoković igra tenis života.

To najbolje pokazuju grend slemovi gde je ostvario čak 21. pobedu zaredom, poslednji poraz je doživeo na Rolan Garosu prošle godine kada je u četvrtfinalu izgubio od Nadala.

Posle toga je osvojio Vimbldon, US Open preskočio zbog toga što mu je bilo zabranjeno da uđe u Ameriku, jer nije vakcinisan.

Na početku 2023. dominirao je Australijan open, trijumfalni niz je nastavio u Parizu, a iskreno se nadamo da ovde nije kraj.

Za nekih tri nedelje sledi Vimbldon na kojem je Nole toliko dominantan da poslednjih šest godina nije izgubio meč, a verujemo da će tako biti i ove godine.

Svi se nadaju da Đoković može i do zlatnog grend slema, a za to mu je potrebno da osvoji i US open koji se igra u Njujorku u septembru.

Takođe, treba istaći da je Nole jedini teniser u istoriji koji je uspeo da po tri puta osvoji svaki grend slem, što do sada nikome nije pošlo za rukom.

I za kraj šta reći, nego kapa dole, svima si dokazao da si GOAT, a nas još više raduje da ovo nije njegova poslednja reč u tenisu, i sam je bezbroj puta isticao da nema nameru da se penzionišeš i da je i dalje gladan trofeja i osvajanja grend slemova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike