Nole priznao da nije uživao na terenu protiv Hurkača: Ne sećam se kada sam se poslednji put osećao tako jadno!

10.07.2023

17:19

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser odao veliko priznanje poljskom teniseru, nazvavši ga jednim od najboljih servisera na svetu

Nole priznao da nije uživao na terenu protiv Hurkača: Ne sećam se kada sam se poslednji put osećao tako jadno!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona. Drugi reket planete morao je u dva dana preko Huberta Hurkača da se domogne mesta među najboljih osam tenisera na trećem grend slemu sezone, a pošto ostvario i 32. uzastopni trijumf na Centralnom terenu Nole je čestitao rivalu na izvanrednom meču.

- Nije imao sreće danas, ali odlična partija. Ne sećam se kada sam se poslednji put osećao tako jadno u ritern gemovima zbog njegovih neverovatno preciznih i snažnih servisa. Jedan je od najboljih servisera na svetu, teško ga je pročitati. Igrati na ovako brzo podlozi njemu odgovara, nisam baš uživao, moram da priznam. Ali, u najvažnijim momentima imao sam i malo sreće, da dobijem taj prvi set posle 6:3 u taj-brejku za njega. Ovaj meč je apsolutno mogao da ode u drugom pravcu, ali sam sačuvao živce kada je bilo važno i zato sam srećan što sam pobedio.

Nastavio je Nole svoj fantastični niz nepobedivosti na glavnom terenu „Ol Ingland kluba“, koji traje već 10 godina.

- Osećam sjajnu konekciju sa terenom, svaki meč koji sam pobedio i svaki put kada izađem na Centralni teren osećam se još komfornije. Nadam se da će ova ljubavna afera da se nastavi još dugo vremena.

U svom 14. četvrtfinalu Vimbldona Novak će se sastati sa Andrejom Rubljovom.

- Drugačiji je igrač od Hurkača. I on ima sjajne i brze udarce sa linije, ostaje blizu njoj. Jedan je od najboljih forhenda, voli da diktira igru, ali ne bih da pričam mnogo o svojoj taktici, probaću to da sačuvam za sebe. Moram da bude spreman, idu sve teži i teži mečevi, mada je teško reći da može biti teže nego ovo što sam osetio juče i danas, ali moram biti spreman za to. Rubljov je Top 10 igrač već dugo godina, traži svoje prvo polufinale na grend slemu, ali se nadam da se to neće desiti ovde – kazao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike